Boek
Nederlands

Narcisme en toxische relaties (ont)snappen

Gina Peeters (auteur)

Narcisme en toxische relaties (ont)snappen

Dit boek gaat over toxische relaties en narcisme en hoe je deze kan herkennen. Meer nog, hoe je ze kan begrijpen, hoe je ermee om kan gaan en hoe je eraan kan ontsnappen. Want iedereen komt in zijn of haar leven weleens in aanraking met een narcist: of het nu je partner, je collega, je baas of een familielid is.

Nadat Gina Peeters in een tv-programma had getuigd over haar ervaring met ee

Titel
Narcisme en toxische relaties (ont)snappen
Auteur
Gina Peeters 1972-
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Narcisme en toxische relaties ontsnappen
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
225 p. : ill.
ISBN
9789463376884 (paperback)

Besprekingen

Een inzichtelijk boek over toxische relaties en narcisme. In dit boek heeft de auteur inzichten verzameld die zij als narcismecoach en ervaringsdeskundige heeft opgedaan, ondersteund door wetenschappelijke informatie en getuigenissen van mensen die zelf in een toxische relatie zaten. Het doel van de auteur is om de lezer te helpen toxische relaties en narcisme te herkennen en begrijpen, zodat het mogelijk is eraan te ontsnappen. In het boek worden begrippen als ‘gaslighting’ en ’stonewailing’ uitgelegd en worden technieken omschreven die narcisten inzetten om hun slachtoffers in te palmen. Helder en invoelend geschreven. Met illustraties en foto’s in kleur. Gina Peeters is naast narcismecoach ook cognitieve gedragscoach, talent- en jobcoach, hartcoherentiecoach, burn-outbegeleider en keynote- en publieke spreker. Vanuit haar expertise begeleidt ze individuen, medewerkers, teams en leidinggevenden.

Over Gina Peeters

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Markfan

Geena Lisa, pseudoniem van Gina Peeters (Hamme, 20 juli 1972) is een Vlaamse presentatrice, omroepster, zangeres en gelegenheidsactrice.

Biografie

Als jong meisje stond Peeters al regelmatig op het podium met de Layabouts, de rockgroep van haar vader en oom. Samen met onder andere haar nichtje verzorgde ze de achtergrondzang. Na haar studie aan de kunsthumaniora in Antwerpen ging ze aan de slag in het reclamebureau van haar vader. In 1992 deed ze auditie bij de The Dinky Toys, waarmee ze twee jaar lang als achtergrondzangeres door Vlaanderen toerde.

Geena Lisa is daarnaast bekend van het VRT-programma Fata Morgana, dat ze elke zomer op locatie presenteerde, samen met Sergio en later met Steph Goossens. Ook presenteerde ze het programma Dans Mondial. Geena Lisa was ook omroepster van Eén, tot aan het opdoeken van de omroepsters in juli 2015. Ze presenteerde daarnaast het radioprogramma De raadk…Lees verder op Wikipedia