Boek
Nederlands

Aap & mol bouwen een hut

Gitte Spee (auteur)
+1
Aap & mol bouwen een hut
×
Aap & mol bouwen een hut Aap & mol bouwen een hut

Aap & mol bouwen een hut

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het regent en Aap wordt helemaal nat in zijn hut. Als het weer droog is, bouwt hij samen met Mol een nieuwe, dichte hut. Maar dan mist Aap zijn uitzicht. Prentvertelling met illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Samenwerken, Wonen
Titel
Aap & mol bouwen een hut
Auteur
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Aap en mol bouwen een hut
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2012
[44] p. : ill.
ISBN
9789044335224 (hardback)

Besprekingen

Als het regent zit Mol lekker in zijn warme hut bij de kachel, maar Aap wordt doornat in zijn boomhut. Als het weer droog is, gaan Aap en Mol samen een nieuwe hut bouwen voor Aap. Dat is nog niet zo eenvoudig, hoog in de bomen. Derde deel van de serie over Aap en Mol, na 'Aap en Mol gaan naar zee' (2011) en 'Aap en Mol in de bergen' (2011)*. De vriendschap tussen hen is hartverwarmend. De lezer zou bijna vergeten dat het om gepersonifieerde dieren gaat. In andere boeken van deze auteur spelen vaak meerdere dieren een rol, waardoor bredere interactie plaatsvindt. Dat zou dit verhaal ook meer diepgang geven. De prentvertelling is uitgegeven in hoog rechthoekig formaat. Het voor- en achterplat zijn zeer aansprekend; aan de binnenkant staan schetsen die geleid hebben tot de tekeningen. Bijzonder voor kinderen om te zien hoe de tekeningen tot stand zijn gekomen. De illustraties, vaak geplaatst over twee pagina’s, omlijsten de teksten. Origineel, opvallend kleurgebruik met zachte maar inte…Lees verder

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen