Boek
Nederlands

Aap & mol en de roos

Gitte Spee (auteur)
+1
Aap & mol en de roos
×
Aap & mol en de roos Aap & mol en de roos

Aap & mol en de roos

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Mol heeft een vaas. De vaas is leeg. Ik haal wel een roos, zegt Aap. Maar is er wel een roos in het bos? AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Aap & mol en de roos / tekst en tekeningen Gitte Spee
Auteur
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Aap en mol en de roos
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2021
29 p. : ill.
ISBN
9789020676150 (hardback)

Besprekingen

Mol vindt een prachtige vaas in het bos en tilt die naar zijn hol. Maar de vaas is erg leeg, en Mol wil niets liever dan een roos om erin te zetten. De stoere Aap gaat voor zijn vriend Mol op zoek, terwijl de huiselijker Mol wacht in zijn hol. Maar een roos in het bos vinden is nog niet zo gemakkelijk. Gaat het Aap lukken? Vierde deel, na ‘Aap & mol: de hut van kaas’* (2021), in de serie voor beginnende lezers over de twee onafscheidelijke vrienden Aap en Mol op het laagste AVI-niveau. De tekst is ruim gezet in een grote letter. Er wordt veel gebruikgemaakt van woordherhaling en het opnieuw benoemen van dezelfde gevoelens en problemen. In de tekst is onderscheid gemaakt in verteltekst en dialoogtekst, waarbij de spreker steeds als pictogram voor de zin staat. De illustraties zijn kleurrijk en heel sfeervol, een combinatie van potlood en pastelkrijt, en ondersteunen de tekst. Over Aap en Mol verschenen ook diverse voorleesboeken voor kleuters, zoals ‘Aap & Mol in het Rijksmuseum’ en ‘…Lees verder

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen