Boek
Nederlands

Aap & mol en de zon

Gitte Spee (auteur)
+1
Aap & mol en de zon
×
Aap & mol en de zon Aap & mol en de zon

Aap & mol en de zon

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Aap is bij mol. Aap wil sap. Maar het gaat mis. Het sap gaat over mol. Zijn vel is geel. Wat nu? Aap en Mol gaan naar zee! AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Aap & mol en de zon / tekst en tekeningen Gitte Spee
Auteur
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Aap en mol en de zon
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2019
29 p. : ill.
ISBN
9789020678451 (hardback)

Besprekingen

Aap heeft zin in sap als hij op bezoek is bij zijn grote vriend Mol. Per ongeluk laat hij de kan waarin het sap zit vallen en zit Mol helemaal onder het sap. Aap zelf trouwens ook. Mol is boos omdat het niet lukt om het sap te verwijderen en er van alles aan hem blijft kleven. Ze besluiten naar het strand te gaan en zich in zee te wassen. Deeltje in de serie 'Leren lezen met Kluitman'. Aap en Mol zijn bekend van succesvolle prentenboeken van Gitte Spee. Het verhaal is goed opgebouwd, toewerkend naar een passend, hartverwarmend slot. Het thema boosheid tussen twee heel goede vrienden wordt goed uitgewerkt. Het taalgebruik en het lettertype zijn geheel aangepast aan het AVI-Start niveau (korte zinnen, éénlettergrepige woorden, geen hoofdletters), zonder kinderachtig te worden. De schilderachtige, sfeervol ingekleurde pentekeningen zijn omgeven door verschillende mooie pasteltinten en bieden ondersteuning aan de jonge lezer bij het lezen van het verhaal. Een voorbeeld van hoe een boekje …Lees verder

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen