Boek
Nederlands

De hut van kaas

Gitte Spee (auteur)
+1
De hut van kaas
×
De hut van kaas De hut van kaas

De hut van kaas

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Er is een hut van kaas in het bos. Aap is dol op kaas. En mol ook. Ze gaan naar de hut. Waar is de hut? AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
De hut van kaas
Auteur
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, copyright 2020
29 p. : ill.
ISBN
9789020677980 (hardback)

Besprekingen

Mees is op weg naar de hut van kaas en vertelt dat tegen Aap. Dat is niet tegen dovemansoren gezegd, maar waar is die hut van kaas? Aap vraagt het aan vriend Mol, maar die heeft nog nooit van die hut gehoord. Daarna sluiten Vos en Kip aan en gaan ze gezamenlijk op weg. Als ze de hut uiteindelijk bereiken, is de teleurstelling bijzonder groot: het blijkt de hut van Haas. Maar die teleurstelling duurt niet lang. Ondanks de beperkingen vanwege het leesniveau, AVI-Start, heeft de auteur een alleraardigst stapelverhaal geschreven. De tekst bevat eenlettergrepige woorden, zonder hoofdletters met interpunctie en de interlinie is ruim. Dit is het derde boek over Aap en Mol in de serie ’Leren lezen met Kluitman’*, na ‘Aap & Mol en de zon’ (2019) en ‘Aap & Mol : het hol is vol’** (2019). Beide dieren zijn ook bekend uit meerdere prentenboeken. Bij de dialogen is een klein portretje van het dier dat spreekt getekend, zodat samenlezen ook een optie is. De sfeervolle kleurenillustraties zijn zoals…Lees verder

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen