Boek
Nederlands

Een dief in het bos

Gitte Spee (auteur)
+1
Een dief in het bos
×
Een dief in het bos Een dief in het bos

Een dief in het bos

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Mol maakt lekkere pap voor aap. Opeens is de pan met pap verdwenen. De dieren van het bos gaan op zoek naar de dief. Met gekleurde illustraties. AVI Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Diefstal
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Een dief in het bos / tekst en tekeningen Gitte Spee
Auteur
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2022
28 p. : ill.
ISBN
9789020677690 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk boekje voor de beginnende lezer. Mol maakt pap voor aap, maar opeens is de pan met pap verdwenen. Ook het sap van vos is weg. En de kaas van haas. Boos gaan de dieren het bos in, op zoek naar de dief. Geschreven met korte zinnetjes en woorden die vaak herhaald worden. Met vriendelijke illustraties in zachte kleuren. Gitte Spee (Surabaya, 1950) is schrijver en illustrator. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Aap & Mol* / Leren lezen met Kluitman'. AVI Start. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen