Boek
Nederlands

Het hol is vol

Gitte Spee (auteur)
+1
Het hol is vol
×
Het hol is vol Het hol is vol

Het hol is vol

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wat is er veel in het hol van Mol. Het is vol! Aap heeft een zak. Wat kan er in de zak? Mag de doos in de zak? Nee, de doos is vol koek! AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Opruimen
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Het hol is vol / tekst en tekeningen Gitte Spee
Auteur
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2019
28 p. : ill.
ISBN
9789020678468 (hardback)

Besprekingen

Aap gaat op bezoek bij Mol. Maar wat liggen er veel spullen in het hol van Mol! Aap vindt dat er nodig eens opgeruimd moet worden. Hij helpt Mol een handje en pakt een zak. Daarin kunnen alle spullen die weg mogen. Maar van Mol mag er helemaal niets weg. Dit kleine verhaal is geschreven door Gitte Spee. Zij maakte er ook zelf illustraties bij. Spee is een ervaren kinderboekenschrijver en -illustrator en heeft al talloze boeken op haar naam staan, waaronder prentenboeken over Aap en Mol. Dit boek is onderdeel van de 'Leren lezen met Kluitman'-serie, waarvoor ze nog een ander boek met Aap en Mol in de hoofdrol schreef: 'Aap en Mol en de zon' (2019). Beide titels zijn geschreven op niveau AVI-Start en zijn dus gericht op beginnende lezers. Het is lastig om op dit niveau een goed verhaal te schrijven, maar het lukt Spee zeker om er iets leuks van te maken. Vooral haar tekenstijl helpt haar daarbij. Haar illustraties zijn namelijk lief en aansprekend. Er kan zeker gezegd worden dat ze het …Lees verder

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen