Boek
Nederlands

Ik mis Roos

Gitte Spee (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pep mist Roos. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
AVI-start, AVI 0, Eerste lezers, a0
Leesniveau
AVI 0, AVI Start
Titel
Ik mis Roos / tekst en ill. Gitte Spee
Auteur
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Editie
6
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2010
19 p. : ill.
ISBN
9789027675859 (hardback)

Besprekingen

Hond Pep maakt samen met muis Roos een boottochtje. Dan gaat Roos alleen varen; gelukkig komen ze weer bij elkaar. Prentenboekje met vrolijke afbeeldingen. De met kleur omkaderde illustraties laten de beschreven scènes zien. Dunne, zwarte contourlijnen zorgen voor herkenbare figuren. De eenvoudige vlakverdeling zorgt voor rust in de aquarelillustraties. Onder de illustraties staan korte zinnen met een beperkt aantal eenlettergrepige woorden. Grote, schreefloze letter, geen hoofdletters, wel interpunctie. Deel uit de serie Maantjes*, leesboekjes die aansluiten bij de twaalf kernen van de methode Veilig leren lezen (tweede maanversie, 2003); de boekjes kunnen ook gebruikt worden naast de eerste maanversie (1991). Na ongeveer vier weken leesonderwijs met deze leesmethode kunnen de kinderen dit boekje zelfstandig lezen, omdat dezelfde globaalwoorden en andere bekende woordjes worden gebruikt als uit de methode. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen