Boek
Nederlands

Kak op de weg

Gitte Spee (auteur)
+1
Kak op de weg
×
Kak op de weg Kak op de weg

Kak op de weg

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Vos vindt kak op de weg. Aap en Mol kunnen het niet geloven en gaan met Vos mee. Met kleurenillustraties. AVI Start. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Uitwerpselen
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Kak op de weg / tekst en tekeningen Gitte Spee
Auteur
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2023
27 p. : ill.
ISBN
9789020677638 (hardback)

Besprekingen

Een grappig boekje (27 p.) over Aap en Mol uit de serie ‘Leren lezen met Kluitman’*. De twee vrienden genieten van het zonnetje wanneer vos boos opduikt omdat er kak op de weg ligt. Aap en Mol kunnen dit nauwelijks geloven en besluiten met vos mee te gaan. In humoristische stijl geschreven, met korte zinnen en eenvoudige woorden. Met vriendelijke kleurenillustraties in zachte tinten. AVI-niveau Start. Vanaf ca. 6 jaar. Gitte Spee (Surabaya, 1950) is een bekende Nederlandse schrijver en illustrator. Ze schreef vele boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen