Boek
Nederlands

Dingen die je hoop geven : veerkracht vinden in uitdagende tijden

Haemin Sunim (auteur)
+1
Dingen die je hoop geven : veerkracht vinden in uitdagende tijden
×
Dingen die je hoop geven : veerkracht vinden in uitdagende tijden Dingen die je hoop geven : veerkracht vinden in uitdagende tijden

Dingen die je hoop geven : veerkracht vinden in uitdagende tijden

Inspirerende levenslessen van een zenmonnik over het omgaan met tegenslagen. Met kleurenillustraties.
Titel
Dingen die je hoop geven : veerkracht vinden in uitdagende tijden
Auteur
Haemin Sunim
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
When things don't go your way : Zen wisdom for difficult times
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2024
293 p. : ill.
ISBN
9789022598368 (hardback)

Besprekingen

Een boek over hoop, spiritualiteit en het boeddhisme. Het boek biedt inzichten en adviezen voor het omgaan met tegenslagen, zoals het verlies van een baan, liefdesverdriet of het ontvangen van een nare diagnose. Het benadrukt dat tegenslag een onderdeel van het leven is en biedt troost. De lezer leert moeilijke tijden te doorstaan en te accepteren, en tijd te nemen voor rust en reflectie. Met handreikingen om beter om te gaan met de verwachtingen van anderen. Invoelend, persoonlijk en toegankelijk geschreven, waarbij lopende tekst wordt afgewisseld met korte wijsheden. Met sfeervolle kleurenillustraties in de vorm van collages. Haemin Sunim (Seoul, 1973) is een Zuid-Koreaanse boeddhistische monnik, die voor zijn studie naar Amerika verhuisde en daar studeerde aan Berkeley, Harvard en Princeton. Hij schreef een klein aantal boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Haemin Sunim

Haemin Sunim (12 december 1973) is een Zuid-Koreaanse leraar en schrijver van het zenboeddhisme traditie.

Haemin Sunim is een zenboeddhistische leraar, schrijver en de oprichter van de School of Broken Hearts in Seoul. Geboren in Zuid-Korea en opgeleid aan Berkeley, Harvard en Princeton, hij ontving formele monastieke training van het Haein-klooster in Zuid-Korea en doceerde Aziatische religies aan het Hampshire College in Massachusetts gedurende zeven jaar. Hij staat bekend als de 'Twitter-monnik' omdat hij meer dan 1 miljoen volgers op Twitter heeft. Zijn eerste boek The Things You Can See Only When You Slow Down is vertaald in meer dan 35 verschillende talen en verkocht meer dan vier miljoen exemplaren. Zijn tweede boek Love for Imperfect Things was de nummer één bestseller van het jaar 2016 in Zuid-Korea en werd in 2019 in meerdere talen beschikbaar. Haemin woont in Seoul als hij niet op reis is om zijn leringen te delen.

Lees verder op Wikipedia