Boek
Nederlands

Patronen doorbreken : negatieve gevoelens en gewoonten herkennen en veranderen

Hannie van Genderen (auteur), Gitta Jacob (auteur), Laura Seebauer (auteur)
+1
Patronen doorbreken : negatieve gevoelens en gewoonten herkennen en veranderen
×
Patronen doorbreken : negatieve gevoelens en gewoonten herkennen en veranderen Patronen doorbreken : negatieve gevoelens en gewoonten herkennen en veranderen

Patronen doorbreken : negatieve gevoelens en gewoonten herkennen en veranderen

‘Een heel goed boek.’ – Annette Heffels in Margriet

Maak je steeds weer dezelfde fouten in het leven terwijl je van plan was om een volgende keer anders te reageren? Vertoont je gedrag hardnekkige patronen die je zeer tegen je zin niet eenvoudig kunt doorbreken? In dat geval helpt dit op schematherapie gebaseerde boek je op weg naar een tevredener en evenwichtiger leven.

Sch
Titel
Patronen doorbreken : negatieve gevoelens en gewoonten herkennen en veranderen
Auteur
Hannie van Genderen Gitta Jacob Laura Seebauer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Andere Wege gehen : Lebensmuster verstehen und verändern, ein schematherapeutisches Selbsthilfebuch
Editie
Tweede, geactualiseerde editie
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Nieuwezijds, 2023
206 p. : ill.
ISBN
9789057125898 (paperback)

Besprekingen

In dit boek nemen Hannie Van Genderen, Gitta Jacob en Laura Seebauer onze gewoonten en gevoelens op de korrel. Wij voelen, handelen en denken vaak volgens dezelfde patronen, al zijn we ons daar doorgaans niet echt van bewust. Een negatief patroon kan daarom echt problematisch worden. Omdat onze patronen zich meestal buiten het bereik van het bewustzijn afspelen en we, als gevolg daarvan, maar weinig voeling hebben met hun interne structuur, wordt het herkennen en veranderen van zulke patronen een heuse uitdaging.
Aan de hand van schematherapie proberen de auteurs de weg te wijzen naar de oorsprong van deze patronen. Aan de grondslag van de negatieve patronen ligt een gemoedstoestand, soms ook gedragspatroon of in dit geval modus genaamd. De auteurs onderscheiden drie disfunctionele modi die op hun beurt ook weer opnieuw onderverdeeld zijn. De kindmodi hebben betrekking op ons gebrek aan agressie- en impulsbeheersing en de angst om verlaten te worden. De disfunctionele oudermodi z…Lees verder
Een verhelderend boek over gedrag en schematherapie. Het boek bespreekt hoe hardnekkige gedragspatronen op praktische manieren te doorbreken zijn. De auteurs gaan in op schematherapie, een methode die helpt de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden, hun invloed op het dagelijks leven te onderzoeken en veranderingen aan te brengen voor een tevredener en evenwichtiger leven. Het boek is geactualiseerd met de laatste wetenschappelijke en therapeutische bevindingen. Begrijpelijk en in de je-vorm geschreven. Met zwart-wit cartoons. Hannie van Genderen is een Nederlandse auteur, klinisch psycholoog en opleider schematherapie en psychotherapie. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven. Gitta Jacob en Laura Seebauer zijn beiden psychotherapeut en opleider schematherapie in Duitsland.