Dvd
Nederlands

Als de dijken breken : de complete serie

Hans Herbots (regisseur), Gijs Scholten van Aschat (acteur), Daisy Van Praet (acteur)
Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, 2017
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 275 min.
Aantekening
Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8719372004395

Besprekingen

Zesdelige Nederlands-Belgische dramaserie, geregisseerd door Hans Herbots (Windkracht 10: Koksijde Rescue). In Nederland en België woedt al dagen een hevige storm. De premier van België besluit om delen van West-Vlaanderen te evacueren omdat in Oostende de Spuikom dreigt te overstromen. De Nederlandse minister-president (Gijs Scholten van Aschat) aarzelt nog vanwege de hoge kosten, maar hij stuurt wel zijn vrouw naar veilig gebied. Als dat bekend wordt, ontstaat er paniek in de Randstad en raken direct alle wegen verstopt. Dan breken inderdaad de dijken door. De serie is een mozaïekvertelling waarin verschillende personages gevolgd worden. Ze kreeg veel aandacht in de pers, de reacties van publiek en krantenrecensenten zijn heel wisselend.

Over Hans Herbots

CC BY 2.0 - Foto van/door anna Hanks from Austin, Texas, USA

Hans Herbots (Antwerpen, 13 mei 1970) is een Vlaams filmregisseur.

Herbots regisseerde verschillende televisieseries, zoals Flikken, Sedes & Belli, Urbain, Zone Stad en Vermist

In 2001 verscheen zijn eerste, in het Engels gesproken, langspeelfilm Falling (film) naar de gelijknamige roman van Anne Provoost, met onder andere Koen De Bouw, Alice Krige en Jill Clayburgh.

Daarna draaide hij Verlengd weekend in 2005, met Jan Decleir, Wouter Hendrickx en opnieuw Koen de Bouw.

In oktober 2006 ging Windkracht 10: Koksijde Rescue, zijn derde langspeelfilm, in première. Die film is ook uitgekomen in Nederland, en verkocht aan onder andere China, Japan, Noord-Amerika en Latijns-Amerika.

In februari 2010 kwam Bo in de zalen, een film gebaseerd op Het Engelenhuis van Dirk Bracke. 'Bo' won in juli 3 prijzen op het Internationale Filmfestival van Giffoni, in Italië, en werd geselect…Lees verder op Wikipedia