Dvd
Nederlands

Windkracht 10 : Koksijde Rescue

Hans Herbots (regisseur), Matt Dunkley (componist), Veerle Baetens (acteur)
Titel
Windkracht 10 : Koksijde Rescue
Regisseur
Hans Herbots
Componist
Matt Dunkley
Acteur
Veerle Baetens Ludo Busschots Jelle Cleymans 1985- Axel Daeseleire Koen De Bouw Kevin Janssens Stan van Samang 1979-
Taal
Nederlands
Uitgever
Bridge Pictures, 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
ca. 117 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8711983484894

Besprekingen

Een Vlaamse actiefilm uit 2006 met Kevin Janssens en Veerle Baetens, gebaseerd op de in Vlaanderen populaire televisieserie uit 1997. Duiker Rick wordt na een incident voor straf overgeplaatst naar het reddingsteam van de Belgische luchtmacht in het kustplaatsje Koksijde. Behalve met spectaculaire reddingsacties op zee krijgt hij te maken met liefde, wraak, jaloezie en ruzie. Rianne van der Molen (Algemeen Dagblad 18-1-'07): '(...) Visueel is Windkracht 10 dan ook sterk, met spetterende actiescènes. Minder goed is de vlakke verhaallijn. (...) Die dramatische ontwikkelingen en de vele liefdesperikele ontstijgen het soapniveau nauwelijks. Daartegenover staat dat de acteurs hun personages wel diepgang geven. (...)' De dvd bevat extra's, onder meer over het maken van de onderwaterscènes in de prestigieuze Pinewood Studio's in Londen.

Over Hans Herbots

CC BY 2.0 - Foto van/door anna Hanks from Austin, Texas, USA

Hans Herbots (Antwerpen, 13 mei 1970) is een Vlaams filmregisseur.

Herbots regisseerde verschillende televisieseries, zoals Flikken, Sedes & Belli, Urbain, Zone Stad en Vermist

In 2001 verscheen zijn eerste, in het Engels gesproken, langspeelfilm Falling (film) naar de gelijknamige roman van Anne Provoost, met onder andere Koen De Bouw, Alice Krige en Jill Clayburgh.

Daarna draaide hij Verlengd weekend in 2005, met Jan Decleir, Wouter Hendrickx en opnieuw Koen de Bouw.

In oktober 2006 ging Windkracht 10: Koksijde Rescue, zijn derde langspeelfilm, in première. Die film is ook uitgekomen in Nederland, en verkocht aan onder andere China, Japan, Noord-Amerika en Latijns-Amerika.

In februari 2010 kwam Bo in de zalen, een film gebaseerd op Het Engelenhuis van Dirk Bracke. 'Bo' won in juli 3 prijzen op het Internationale Filmfestival van Giffoni, in Italië, en werd geselect…Lees verder op Wikipedia