Boek
Nederlands

Piraten!

+1
Piraten!
×
Piraten! Piraten!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bas en Karin vinden een kaart van zeerovers. Plotseling staan de piraten voor hun neus. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Piraten! / tekst en illustraties Harmen Van Straaten
Auteur
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2020]
29 p. : ill.
ISBN
9789020677935 (hardback)

Besprekingen

Bas en Sam hebben op zolder een piratenkist van de opa van Sam gevonden. In de kist zitten een kaart en een spiegel. Als ze in de spiegel kijken, staan er ineens piraten voor hun neus die op zoek zijn naar een verborgen schat. Eenvoudig verhaal met een voor de doelgroep (kinderen die een jaar leesonderwijs hebben genoten) aantrekkelijke spannende inhoud. De tekst, gedrukt in een grote letter, is eenvoudig, de zinnen kort en de uitvoering met veel leuke moderne tekeningen heel aantrekkelijk, AVI-M4. Ook de voorplaat met stereotiepe piraten, apen en een schatkist zal tot de verbeelding spreken. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Harmen van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen, waaronder in 2001 een Gouden Appel op de Biennial of Illustrations Bratislava voor het prentenboek Een opa om nooit te vergeten, geschreven door Bette Westera.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van St…Lees verder op Wikipedia