Boek
Nederlands

Ga je erover schrijven?

Herman Koch (auteur)
+1
Ga je erover schrijven?
×
Ga je erover schrijven? Ga je erover schrijven?

Ga je erover schrijven?

Herman Koch is bekend van bestsellers als Het diner, Red ons, Maria Montenelli, Finse dagen en Het Koninklijk huis. Met laatste is hij genomineerd voor NS Publieksprijs 2023.
Titel
Ga je erover schrijven?
Auteur
Herman Koch
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, copyright 2023
270 p.
ISBN
9789026364631 (paperback)

Over Herman Koch

CC BY 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Herman Huibert Koch (Arnhem, 5 september 1953) is een Nederlandse televisie- en radiomaker, acteur en schrijver. Als acteur is Koch vooral bekend van de televisieserie Jiskefet.

Biografie

Koch werd geboren in Arnhem en verhuisde met zijn ouders op zijn tweede naar Amsterdam-Zuid. Zijn middelbare school begon hij op het Montessori Lyceum, en hij werd aldaar wegens wangedrag verwijderd.

Hij is bekend als televisiemaker en acteur in de televisieserie Jiskefet. Ook is hij schrijver van romans, korte verhalen en hij is columnist voor onder andere de Volkskrant. In de jaren 80 maakte hij sketches en parodieën voor het radioprogramma Borát, die hijzelf in een interview in NRC Handelsblad omschreef als 'interviews met mezelf'. In 2005 schreef hij het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Hij is getrouwd met schrijfster Amalia de Tena. Samen hebben zij een zoon.

Zijn literaire romande…Lees verder op Wikipedia