Boek
Nederlands

Tussen eb en vloed

Hilde Crevits (auteur)
+1
Tussen eb en vloed
×
Tussen eb en vloed Tussen eb en vloed

Tussen eb en vloed

Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse regering, is al meer dan tien jaar een van Vlaanderens meest geliefde en populaire politici. En dit zonder grote uitspraken, straffe tweets of provocatieve aanvallen.
Crevits praat in dit fijne boek vrijuit over wie ze is en hoe ze geworden is wie ze is. Over West-Vlaanderen en haar Vlaams zijn. Over onzekerheid, faalangst en perfectionism
Titel
Tussen eb en vloed
Auteur
Hilde Crevits 1967-
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2023
164 p.
ISBN
9789464788693 (hardback)

Over Hilde Crevits

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Hilde Urbanie Julia Crevits (Torhout, 28 juni 1967) is een Belgische politica van de CD&V. Ze is sinds 2007 Vlaams minister en sinds 2014 viceminister-president van de Vlaamse Regering. Sinds 2022 is zij Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Levensloop

Hilde Crevits is de dochter van Frans Crevits (onder andere ere-voorzitter van het Christelijk Onderwijzersverbond van West-Vlaanderen) en volgde secundair onderwijs aan het Technisch Instituut Sint-Vincentius in Torhout (scholengroep Sint-Rembert). Ze studeerde daarna aan de Rijksuniversiteit Gent en haalde er met grote onderscheiding het diploma van Licentiaat in de Rechten in 1990.

Advocate

Na haar studies werkte ze als advocaat bij de balie van Brugge, eerst zelfstandig nadien in associatie.

Assistente

Op academisch vlak was Crevits van september 1990 tot mei 1996 a…Lees verder op Wikipedia