Dvd
Japans

After the storm

Hirokazu Koreeda (regisseur), Hiroshi Abe (acteur)
Titel
After the storm / written and directed by Hirokazu Koreeda
Regisseur
Hirokazu Koreeda
Acteur
Hiroshi Abe
Taal
Japans
Uitgever
Lumiere, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
117 min.
Aantekening
Taalkeuze: Japans, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5407003480986
mooov

Besprekingen

Familiedrama van de Japanse regisseur Kore-Eda Hirokazu (Our little sister; Still walking). Ryôta (Hiroshi Abe) had vijftien jaar geleden succes met zijn debuutroman, maar een tweede boek is er nog steeds niet. Hij verdient wat bij als privédetective, is gokverslaafd, vervreemd van zijn ex-vrouw en van zijn moeder en heeft een slechte band met zijn zoontje. Wanneer een naderende tyfoon hen dwingt een nacht door te brengen in het kleine flatje van Ryôta's moeder, biedt dat hem de kans tot toenadering. Alle recensenten geven 4 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 16-3-'17): '(...) vertrouwd fijnzinnig familiedrama (...) Kore-eda onderzoekt wederom de dynamiek van het (gebroken) gezin en dat met tederheid, het scherpste oog en de grootst mogelijke kalmte. Dat daarbij de vertelconventies van het melodrama worden gevolgd, inclusief een door de weersomstandigheden afgedwongen gezinshereniging, is bijzaak (...)'. Genomineerd voor de Prix Un Certain Regard in Cannes.

Over Hirokazu Koreeda

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Bryan Chan

Hirokazu Kore-eda (Japans: 是枝裕和, Kore-eda Hirokazu) (Kiyose (Tokio), 6 juni 1962) is een Japans filmmaker.

Biografie

Kore-eda groeide op in een bescheiden milieu en studeerde literatuur aan de Waseda-universiteit. Aanvankelijk wilde hij romanschrijver worden, maar veranderde van medium toen hij na zijn afstuderen als regieassistent voor de Japanse televisieproducent TV Man Union ging werken, waarvoor hij een aantal documentaires draaide. Zijn eerste speelfilm, Maboroshi no hikari (1995), ontving verscheidene internationale prijzen, onder meer een Gouden Osella voor beste regie tijdens het Filmfestival van Venetië. In 2013 ontving Like Father, Like Son de prijs van de jury op het Filmfestival van Cannes. In 2018 won hij de Gouden Palm met Shoplifters.

In zijn films schenkt Kore-eda veel aandacht aan de onderklasse van de maatschappij. Hierom wordt hij weleens de Ken Loach van de Japanse cinema genoemd. W…Lees verder op Wikipedia