The cruel prince

Holly Black (auteur)

The cruel prince

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Drie mensenkinderen moeten zich staande zien te houden in Faerie, een feeënwereld. Aangezien ze geen magie hebben, worden ze niet voor vol aangezien. Jude laat dit niet zomaar gebeuren en neemt het heft in eigen handen. Zo wordt ze een belangrijke spil in de op handen zijnde troonsverwisseling. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
The cruel prince
Auteur
Holly Black 1971-
Taal
Engels
Uitgever
London: Hot Key Books, 2018
370 p. : ill.
ISBN
9781471407277 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Drie mensenkinderen moeten zich staande zien te houden in Faerie, een feeënwereld, waar de meiden - zonder magische krachten - worden gezien als tweederangsburgers. Het hoofdpersonage, Jude Duarte, laat dit echter niet zomaar gebeuren en neemt het heft in eigen handen. Zo wordt ze een belangrijke spil in de op handen zijnde troonsverwisseling. Ondanks de soms ietwat voorspelbare plotwendingen, leest het verhaal als een echte pageturner. Eerste deel van een trilogie en is uitermate geschikt voor lezers die houden van een stoer meisje dat verwikkeld raakt in een sprookjesachtige wereld, waar het kwade nooit veraf is. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Holly Black

Holly Black (West Long Branch, New Jersey, 10 november 1971) is een Amerikaanse schrijfster en redactrice die vooral bekend is om haar fictie voor kinderen en jongeren. Haar meest recente werk is de New York Times bestseller Folk of the Air serie. Ze is ook bekend om The Spiderwick Chronicles, een serie kinderfantasieboeken die ze samen met schrijver en illustrator Tony DiTerlizzi maakte, en haar debuut trilogie van young adult romans die officieel de Modern Faerie Tales heten. Black heeft een Eisner Award, een Lodestar Award, een Award, een Nebula Award, en een Newbery onderscheiding gewonnen.

Vroeg leven en opleiding

Black werd geboren in West Long Branch, New Jersey in 1971, en tijdens haar jonge jaren woonde haar familie in een "vervallen Victoriaans huis." Black studeerde af met een B.A. in Engels aan Het college van New Jersey in 1994. Ze werkte als productieredacteur voor medische tijdschriften, waaronder T…Lees verder op Wikipedia