The stolen heir : a novel of Elfhame

Holly Black (auteur), Kathleen Jennings (illustrator)

The stolen heir : a novel of Elfhame

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Nore van het Court of Teeth zint op wraak. Haar dochter Suren is gevlucht naar de mensenwereld en wordt gevonden door prins Oak, erfgenaam van Elfhame, die haar nodig heeft voor een missie naar het noorden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
The stolen heir : a novel of Elfhame
Auteur
Holly Black 1971-
Illustrator
Kathleen Jennings
Taal
Engels
Uitgever
London: Hot Key Books, 2023
356 p. : plattegrond
ISBN
9781471410727 (hardback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Een terugkeer naar de fantasywereld van Elfhame: een verhaal over magie, machtsstrijd, koninkrijken en romantiek. Het is acht jaar geleden dat de Strijd met het Serpent beslecht werd. In het kille noorden heeft vrouwe Nore van het Court of Teeth de Ice Needle Citadel terugveroverd. Daar zint ze op wraak. Haar dochter Suren, kroonprinses van het Court of Teeth en de enige die nog invloed op Nore heeft, is gevlucht naar de mensenwereld. Ze wordt gevonden door prins Oak, erfgenaam van Elfhame, die haar nodig heeft voor een missie naar het noorden. Suren weet hoe manipulatief Oak is, de man met wie ze ooit had moeten trouwen, en moet haar hart zien te beschermen tegen zijn charismatische avances. Spannend en meeslepend geschreven. Met een kaart van het fictieve gebied. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Holly Black

Holly Black (West Long Branch, New Jersey, 10 november 1971) is een Amerikaanse schrijfster en redactrice die vooral bekend is om haar fictie voor kinderen en jongeren. Haar meest recente werk is de New York Times bestseller Folk of the Air serie. Ze is ook bekend om The Spiderwick Chronicles, een serie kinderfantasieboeken die ze samen met schrijver en illustrator Tony DiTerlizzi maakte, en haar debuut trilogie van young adult romans die officieel de Modern Faerie Tales heten. Black heeft een Eisner Award, een Lodestar Award, een Award, een Nebula Award, en een Newbery onderscheiding gewonnen.

Vroeg leven en opleiding

Black werd geboren in West Long Branch, New Jersey in 1971, en tijdens haar jonge jaren woonde haar familie in een "vervallen Victoriaans huis." Black studeerde af met een B.A. in Engels aan Het college van New Jersey in 1994. Ze werkte als productieredacteur voor medische tijdschriften, waaronder T…Lees verder op Wikipedia