Een arme derdeklaspassagier en een jongedame uit aristocratische kring hebben een romance aan boord van het luxueuze schip Titanic dat in aanvaring komt met een ijsberg
Onderwerp
Titanic, Scheepsrampen
Titel
Titanic / written and dir. by James Cameron
Regisseur
James Cameron 1954-
Componist
James Horner 1953-2015
Acteur
Leonardo DiCaprio Kate Winslet
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2012
2 dvd-video's
Oorspr. opname
1997
Speelduur
ca. 187 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626079057

Besprekingen

Amerikaanse romantische rampenfilm uit 1997 van James Cameron (Avatar), met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet. De arme kunstenaar Jack Dawson ontmoet de aristocratische Rose DeWitt Bukater op het passagiersschip The Titanic, dat nooit zou kunnen vergaan. Als het schip op een ijsberg botst, gaat het schip toch ten onder. VPRO Cinema (vprogids.nl) geeft 3 sterren: 'Vooral technisch een huzarenstukje van regisseur Cameron (...). Hij liet immense sets bouwen en gebruikte daarnaast allerlei nieuwe digitale technieken. Zo bracht hij de ondergang van het schip zeer realistisch in beeld. Voor veel fans was de techniek overigens bijzaak, die zwijmelden weg bij het nogal larmoyante liefdesverhaal. Destijds de duurste (200 miljoen dollar) en meest succesvolle (miljarden winst) film ooit. Elf Oscars.'

Over James Cameron

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

James Francis (Jim) Cameron (Kapuskasing (Ontario), 16 augustus 1954) is een Canadese filmregisseur, filmproducent, televisieproducent, scenarioschrijver, editor en documentairemaker. Tot de films die op zijn naam staan behoren kassuccessen als Titanic, Avatar, Aliens en The Terminator.

Biografie

James Cameron werd geboren in Kapuskasing in de Canadese provincie Ontario. In 1971 verhuisde hij met zijn familie naar Brea, Californië. Cameron ging natuurkunde studeren aan de California State University - Fullerton.

Zijn eerste filmavonturen waren als scriptschrijver en artdirector onder Roger Corman. In 1981 regisseerde hij zijn eerste film, de horrorparodie Piranha 2: The Spawning. Hij schijnt door de opnames van deze film een zenuwinzinking te hebben gehad, waardoor hij nachtmerries kreeg. Deze nachtmerries werden de inspiratie voor zijn volgende project: The Terminator.

Dez…Lees verder op Wikipedia