Boek
Nederlands

5 ingrediënten : snel & simpel koken

Jamie Oliver (auteur), David Loftus (fotograaf)
+1
5 ingrediënten : snel & simpel koken
×
5 ingrediënten : snel & simpel koken 5 ingrediënten : snel & simpel koken

5 ingrediënten : snel & simpel koken

Snel, simpel, superlekker - dé opvolger van Jamie in 15 minuten In 5 ingrediënten: snel & simpel koken laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en healthy kunt eten. De recepten zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken en in een handomdraai klaar. Het boek bevat 130 recepten over kip, rund-, varkens- en lamsvlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pa
Onderwerp
Gerechten
Titel
5 ingrediënten : snel & simpel koken
Auteur
Jamie Oliver
Fotograaf
David Loftus
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
5 ingredients : quick & easy food
Parallelle titel
Vijf ingrediënten
Uitgever
Utrecht: Kosmos Uitgevers, 2017
317 p. : ill.
ISBN
9789021566665 (hardback)

Besprekingen

Kookboek van de wereldberoemde chef-kok Jamie Oliver. Uitgangspunt is het koken met vijf ingrediënten die bij elkaar passen. De bereidingstijd is hoogstens dertig minuten, en vaak nog korter omdat de oven of het fornuis de rest van het werk doet. In de inleiding wordt onder meer aandacht besteed aan de vijf ingrediënten-voorraadkast. Dan volgen de hoofdstukken Salades, Pasta, Eieren, Kip, Vis, Groenten, Rund, Varken, Lam, Rijst & noedels, en Zoetigheid. Per pagina één recept met daarbij een foto van de vijf ingrediënten. Op de pagina daarnaast een kleurenfoto van het resultaat. Per recept een opsomming van de ingrediënten, aantal eters, bereidingswijze, bereidingstijd en calorieën en voedingswaarden. Na de recepten een hoofdstuk met informatie over voeding. Met register waarin met een ‘V’ de vegetarische recepten worden aangeduid. Een fraai uitgegeven kookboek.

Over Jamie Oliver

CC BY 3.0 - Foto van/door Karl Gabor

James 'Jamie' Trevor Oliver MBE (Clavering, 27 mei 1975), bijgenaamd The Naked Chef, is een Britse chef-kok.

Jeugd en carrière

Oliver groeide op in zijn geboorteplaats Clavering waar zijn ouders een pub-restaurant (The Cricketers) bezaten en hij na schooltijd meehielp in de keuken. Toen hij zestien werd, ging Oliver van school af. Hij meldde zich aan bij Westminster Catering College, volgde lessen in Frankrijk en trad in dienst bij kok Antonio Carluccio. Daarna ging hij werken in The River Café in Londen.

Oliver kwam in The River Café voor het eerst in aanraking met televisie. Op een dag kwam er een televisieploeg opnames maken voor de documentaire Christmas at the River Café. De redacteuren van het programma merkten Oliver op. De dag dat het programma op televisie verscheen, kreeg hij meerdere aanbiedingen van televisieproducenten.

Lees verder op Wikipedia