Boek
Nederlands

Bespaar met Jamie : koop verstandig, kook slim, verspil minder

Jamie Oliver (auteur), David Loftus (fotograaf)
+1
Bespaar met Jamie : koop verstandig, kook slim, verspil minder
×
Bespaar met Jamie : koop verstandig, kook slim, verspil minder Bespaar met Jamie : koop verstandig, kook slim, verspil minder

Bespaar met Jamie : koop verstandig, kook slim, verspil minder

Bespaar met Jamie - Jamie Oliver
Het koken van lekkere, voedzame maaltijden die niet duur zijn, dat willen we toch allemaal in deze tijden van financiële onzekerheid? In het nieuwe kookboek van Jamie Oliver, Bespaar met Jamie, helpt de fameuze Engelse topkok jou de juiste keuzes te maken.

Jamie helpt je goedkoper eten
Ook met een klein budget kun je lekker en gezond koken. Jam
Onderwerp
Gerechten, Budgetkoken
Titel
Bespaar met Jamie : koop verstandig, kook slim, verspil minder
Auteur
Jamie Oliver
Fotograaf
David Loftus
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Save with Jamie : shop smart, cook clever, waste less
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2013
287 p. : ill.
ISBN
9789021555225 (hardback)

Besprekingen

Jamie Oliver heeft de tijdgeest goed begrepen: veel mensen moeten financieel pas op de plaats maken, zo niet flink bezuinigen en algemeen is er het besef dat er onnodig voedsel wordt weggegooid. Daarom dit kookboek met recepten die, zo stelt hij, allemaal goedkoper zijn dan een afhaalmaaltijd. Hij begint met tips om verstandig in te kopen en de vriezer, de koelkast en de voorraadkast goed te benutten. Hij begint met veel groentegerechten, gevolgd door gerechten met kip, met rundvlees, varkensvlees en lamsvlees, met vis, enkele fruittoetjes en als bonus nog recepten voor 1-2 personen. Alle recepten zijn voor een volledige maaltijd voor een wisselend aantal eters. Bij de vleesrecepten wordt eerst een recept voor een groot stuk vlees (schouder, borst) gegeven, gevolgd door gerechten waarin met de restanten wordt gewerkt en daarna recepten met goedkope stukken vlees, ook gehakt. Een oven is voor dit boek noodzakelijk, maar wordt 'zuinig' gebruikt met bereidingstijden tussen 30 en 90 minut…Lees verder

Over Jamie Oliver

CC BY 3.0 - Foto van/door Karl Gabor

James 'Jamie' Trevor Oliver MBE (Clavering, 27 mei 1975), bijgenaamd The Naked Chef, is een Britse chef-kok.

Jeugd en carrière

Oliver groeide op in zijn geboorteplaats Clavering waar zijn ouders een pub-restaurant (The Cricketers) bezaten en hij na schooltijd meehielp in de keuken. Toen hij zestien werd, ging Oliver van school af. Hij meldde zich aan bij Westminster Catering College, volgde lessen in Frankrijk en trad in dienst bij kok Antonio Carluccio. Daarna ging hij werken in The River Café in Londen.

Oliver kwam in The River Café voor het eerst in aanraking met televisie. Op een dag kwam er een televisieploeg opnames maken voor de documentaire Christmas at the River Café. De redacteuren van het programma merkten Oliver op. De dag dat het programma op televisie verscheen, kreeg hij meerdere aanbiedingen van televisieproducenten.

Lees verder op Wikipedia