Boek
Nederlands

Een : simpel & lekker uit 1 pan

Jamie Oliver (auteur), David Loftus (fotograaf), Richard Clatworthy (fotograaf)
Eenpansgerechten van de Britse chefkok.
Titel
Een : simpel & lekker uit 1 pan
Auteur
Jamie Oliver
Fotograaf
David Loftus Richard Clatworthy
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
One : simple one-pan wonders
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2022
309 p. : ill.
ISBN
9789043924009 (hardback)

Besprekingen

Een kookboek met eenvoudige eenpansrecepten van chefkok Jamie Oliver. Met meer dan hondertwintig simpele, snelle recepten die allemaal te maken zijn in één (koeken)pan of ovenschaal. Elk recept bevat maximaal acht ingrediënten en meer dan de helft van de gerechten bevat weinig tot geen vlees. ‘EEN’ is in een persoonlijke en toegankelijke stijl geschreven. Met foto’s in kleur. Jamie Oliver (1975) is een populaire Britse chefkok en televisiepresentator.

Over Jamie Oliver

CC BY 3.0 - Foto van/door Karl Gabor

James 'Jamie' Trevor Oliver MBE (Clavering, 27 mei 1975), bijgenaamd The Naked Chef, is een Britse chef-kok.

Jeugd en carrière

Oliver groeide op in zijn geboorteplaats Clavering waar zijn ouders een pub-restaurant (The Cricketers) bezaten en hij na schooltijd meehielp in de keuken. Toen hij zestien werd, ging Oliver van school af. Hij meldde zich aan bij Westminster Catering College, volgde lessen in Frankrijk en trad in dienst bij kok Antonio Carluccio. Daarna ging hij werken in The River Café in Londen.

Oliver kwam in The River Café voor het eerst in aanraking met televisie. Op een dag kwam er een televisieploeg opnames maken voor de documentaire Christmas at the River Café. De redacteuren van het programma merkten Oliver op. De dag dat het programma op televisie verscheen, kreeg hij meerdere aanbiedingen van televisieproducenten.

Lees verder op Wikipedia