Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Superjuffie in Australië

Janneke Schotveld (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Superjuffie in Australië
×
Superjuffie in Australië Superjuffie in Australië
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In de kerstvakantie gaat juf Josje met Hakim op huwelijksreis naar Australie͏̈. Ze helpen in een noodopvang voor koala’s die tijdens de bosbranden gewond zijn geraakt. Door haar speciale gave kan juf Josje nog meer bijzondere dieren redden. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Superjuffie in Australië
Auteur
Janneke Schotveld
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
[Houten]: Van Holkema & Warendorf, © 2021
164 p. : ill.
ISBN
9789000373659 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

In de kerstvakantie gaat juf Josje samen met Hakim op huwelijksreis naar Australië. Ze gaan daar een week helpen bij een opvang voor koala’s, die door de bosbranden brandwonden hebben opgelopen. Gelukkig helpt een speciale wonderzalf heel goed, maar die is erg duur en de opvang zit daardoor in geldnood. Ook als er in Australië dieren in gevaar zijn, kan juf Josje haar zeldzame gave gebruiken om Superjuffie te worden. Zo redt ze een wombat en een kookaburra. Maar als Superjuffie bij het redden van kangoeroe Oena opeens dicht bij het huis van de uitvinder van de wonderzalf is, komt ze terecht in een spannend avontuur. Fantasierijk en grappig verhaal dat leest als een trein. Duidelijke verhaallijn waarbij de spanning tot het einde toe blijft. Op een speelse manier wordt tussendoor veel informatie gegeven over Australië en de dieren die daar leven, met daarbij aandacht voor het milieu. De sfeervolle zwart-wittekeningen passen heel goed bij het verhaal. Verzorgde, stevige uitgave met aantr…Lees verder

Over Janneke Schotveld

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Janneke Schotveld (Lelystad, 3 maart 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 2018 kwam de film Superjuffie uit, die is geschreven op het in 2011 uitgegeven gelijknamige boek van Schotveld.

Biografie

Na de middelbare school studeerde Schotveld creatieve therapie. Daarna volgde zij een opleiding aan de Pabo. Sinds 2007 schrijft zij kinderboeken. Met haar eerste boek Villa Fien won zij de Hotze de Roosprijs. In 2012 ontving zij van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Superjuffie! een Pluim van de kinderjury.

Bibliografie

  • 2007 - Villa Fien
  • 2008 - Zsa ksa
  • 2009 - Hotel Kindervreugd
  • 2010 - Robbie en Raffi (serie)
  • 2010 - De flat van Fatima
  • 2011 - Het vergeet me nietje
  • 2011 - Superjuffie
  • 2012 - Superjuffie komt in actie!
  • Lees verder op Wikipedia