Boek
Nederlands

Superjuffie komt in actie!

Janneke Schotveld (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Superjuffie komt in actie!
×
Superjuffie komt in actie! Superjuffie komt in actie!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Superjuffie komt in actie!
Auteur
Janneke Schotveld
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2012
159 p. : ill.
ISBN
9789000306275 (hardback) 9789000316786 (hardback)

Besprekingen

Na Superjuffie! verscheen een tweede titel in de reeks rond superjuf Josje: Superjuffie komt in actie!. Juf Josje is op het eerste gezicht een heel gewone juf, maar kan dieren in nood om hulp horen roepen en transformeert, na het eten van een krijtje (!), in een vliegende Superjuffie met een blitse cape en een strak groen pakje. Superjuffie houdt van haar gave, maar zit er toch wat mee verveeld dat de transformatie op elk moment kan gebeuren, zoals in de rij in de supermarkt, of erger nog: wanneer ze voor de klas staat. Op die manier is Josje al een paar keer haar job kwijtgeraakt. In het eerste boek rond Superjuffie dragen de kinderen van haar nieuwe klas haar gelukkig op handen en verdoezelen ze haar vele uitstapjes voor de strenge directeur Snor. In dat boek stond de dierentuin centraal, en ook in het tweede krijgt de natuur weer een prominente rol. De burgemeester plant namelijk de lancering van de Nieuwe Natuur in het park, een soort artificiële manier van planten k…Lees verder
De burgemeester heeft plannen om het stadspark te vernieuwen. Hij wil de oude eik vervangen door ‘nieuwe natuur’, een nieuwe technische ontwikkeling die tevens meer toeristen naar het park moet trekken. Maar de burgemeester houdt geen rekening met de vele dieren die in de oude eik en in het stadspark wonen. Superjuffie ontdekt dat de ‘nepnatuur’ giftig is: dieren die ervan eten, vallen bewusteloos op de grond. Tijd om in actie te komen! Samen met de kinderen uit haar klas gaat Superjuffie aan de slag om de plannen van de burgemeester te dwarsbomen. Tweede deel over juf Josje die, wanneer een dier in nood is, door het eten van krijtjes verandert in Superjuffie. Leuk, vlot geschreven verhaal met veel aandacht voor dieren en natuur. Met sfeervolle zwart-witillustraties passend bij het verhaal. Korte hoofdstukken, ruime bladspiegel. Los te lezen van het eerste deel*, want voor het verhaal begint, wordt kort toegelicht wie Superjuffie is. Aantrekkelijk omslag. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, z…Lees verder

Superjuffie komt in actie

Juf Josje is geen gewone juf. Wanneer er ergens een dier in nood is, wordt ze superjuf! Ze eet een stukje krijt en dan zoeft ze vliegensvlug naar het dier in nood. Tijdens een reddingsactie ontdekt ze dat de burgemeester van plan is om de oude eik in het stadspark te vellen. In die oude eik wonen tal van dieren. Het zou een ramp zijn als zij hun huis kwijtspelen. Daarenboven zal de oude eik vervangen worden door ‘Nieuwe Natuur’. Deze ‘Nieuwe Natuur’ wordt afgeprint uit een reuze 3D-printer. In een paar seconden kan men een klein boompje doen groeien tot een heuse volwassen boom. De ‘Nieuwe natuur’ is perfect manipuleerbaar. Maar, wat voor de mensen ideaal lijkt, is nefast voor de dieren. Wanneer Superjuffie merkt dat de dieren ziek worden van de nepbomen beseft ze dat het tijd is voor actie. Ze zal er alles aan doen om de oude eik te redden en de mensen te doen inzien dat de ‘Nieuwe Natuur’ puur bedrog is! Maar zal het haar ook lukken?
In een vrolijke vertelstijl kaart de auteur…Lees verder

Over Janneke Schotveld

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Janneke Schotveld (Lelystad, 3 maart 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 2018 kwam de film Superjuffie uit, die is geschreven op het in 2011 uitgegeven gelijknamige boek van Schotveld.

Biografie

Na de middelbare school studeerde Schotveld creatieve therapie. Daarna volgde zij een opleiding aan de Pabo. Sinds 2007 schrijft zij kinderboeken. Met haar eerste boek Villa Fien won zij de Hotze de Roosprijs. In 2012 ontving zij van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Superjuffie! een Pluim van de kinderjury.

Bibliografie

  • 2007 - Villa Fien
  • 2008 - Zsa ksa
  • 2009 - Hotel Kindervreugd
  • 2010 - Robbie en Raffi (serie)
  • 2010 - De flat van Fatima
  • 2011 - Het vergeet me nietje
  • 2011 - Superjuffie
  • 2012 - Superjuffie komt in actie!
  • Lees verder op Wikipedia