Boek
Nederlands

Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij

Jenny Colgan (auteur), Elise Kuip (vertaler)
Een jonge vrouw die sinds de dood van haar grootvader lijdt aan een angststoornis, probeert op een eiland in Cornwall haar leven op de rails te krijgen. Ze maakt nieuwe vrienden en komt in aanraking met een aantrekkelijke, pianospelende buurman.
Extra onderwerp
Libelle, Sprinter 2022, Sprinter 6
Titel
Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij
Auteur
Jenny Colgan
Vertaler
Elise Kuip
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sunrise by the sea
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2022
357 p.
ISBN
9789021031248 (paperback)

Besprekingen

Een roman over vriendschap, identiteit en liefde. Het boek volgt het verhaal van Marissa Rossi op een eiland in Cornwall, Engeland. Wanneer Marissa op het eiland aankomt, heeft ze erg last van een angststoornis die ze opliep na de dood van haar grootvader. Ze blijft het liefst in haar vakantiehuis, maar moet van haar therapeut ook naar buiten om haar leven op de rails te krijgen. De buurman van Marissa, een aantrekkelijke, luidruchtige Russische pianoleraar, maakt het haar moeilijk om tot rust te komen. Ze raakt ook bevriend met Polly, de eigenares van een bakkerij die nieuw leven ingeblazen moet worden. Het verhaal is in simpele, zachtaardige stijl geschreven. Jenny Colgan (Prestwick, 1972) is een internationaal bekende Britse schrijver. Ze schreef tientallen boeken. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Over Jenny Colgan

Jenny Colgan (Prestwick, Ayrshire, 14 september 1972) is een Schots auteur van romans en jeugdliteratuur. Zij heeft verhaallijnen voor Doctor Who geschreven. Ze schrijft zowel onder haar eigen naam als onder de pseudoniemen Jane Beaton en J.T. Colgan.

Leven en werk

Colgan studeerde aan de University of Edinburgh en werkte zes jaar in de gezondheidszorg, werkte zwart als cartoonist en als stand-up comedian.

Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en een aantal is tevens uitgegeven als luisterboek en e-book. Ze heeft meer dan veertig boeken op haar naam staan.

Privé

Colgan woont met haar man Andrew en drie kinderen afwisselend in Frankrijk en Londen.

Bibliografie (selectie)

Lees verder op Wikipedia