Flora gaat samen met haar broer een hotel opknappen op het eiland Mure waar ze wonen maar lopen tegen allerlei obstakels aan en het is onzeker of ze, samen met de hechte gemeenschap, op tijd klaar zijn voor de opening.
Onderwerp
Kerstmis
Titel
Het eilandhotel
Auteur
Jenny Colgan
Vertaler
Elise Kuip
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Christmas at the Island Hotel
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
314 p. : kaart
ISBN
9789024596744 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

In het vierde deel* in de 'Café Zon & Zee-serie' keer je als lezer terug naar het Schotse eiland Mure. Flora’s broer Fintan rouwt om het verlies van zijn echtgenoot Coltan. Hij wilde een oud hotel op het eiland opknappen, maar kon deze droom niet waarmaken voor zijn overlijden. Flora gaat Fintan helpen dit alsnog te doen. Ze stellen een personeelsteam samen: een grillige chef-kok, een onhandige keukenjongen en een verlegen keuken-assistent. Lukt het ze om iedereen op tijd klaar te stomen voor de grote opening met kerst? Colgan (1972) is geboren in Schotland, maar woonde in Engeland, de Verenigde staten, Frankrijk en zelfs Nederland voordat ze zich permanent vestigde in de buurt van Edinburgh. Ze heeft al heel wat series op haar naam staan in het feelgood genre waar de Mure serie er een van is. Kenmerkend aan haar boeken is dat ze allemaal plaatsvinden in kleine dorpjes met een hechte gemeenschap. Jenny heeft een grappig, romantisch en hartverwarmend verhaal geschreven waarin ook perso…Lees verder

Over Jenny Colgan

Jenny Colgan (Prestwick, Ayrshire, 14 september 1972) is een Schots auteur van romans en jeugdliteratuur. Zij heeft verhaallijnen voor Doctor Who geschreven. Ze schrijft zowel onder haar eigen naam als onder de pseudoniemen Jane Beaton en J.T. Colgan.

Leven en werk

Colgan studeerde aan de University of Edinburgh en werkte zes jaar in de gezondheidszorg, werkte zwart als cartoonist en als stand-up comedian.

Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en een aantal is tevens uitgegeven als luisterboek en e-book. Ze heeft meer dan veertig boeken op haar naam staan.

Privé

Colgan woont met haar man Andrew en drie kinderen afwisselend in Frankrijk en Londen.

Bibliografie (selectie)

Als Jenny …Lees verder op Wikipedia