De nachtegaal

Johanna Mo (auteur), Edith Sybesma (vertaler)
Als rechercheur Hanna Duncker na 16 jaar terugkeert naar haar geboortedorp op het eiland Öland moet ze samen met haar partner Erik Lindgren de moord op een 15-jarige jongen onderzoeken.
Titel
De nachtegaal
Auteur
Johanna Mo
Vertaler
Edith Sybesma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Nattsångaren
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2021
397 p.
ISBN
9789402707175 (paperback) 9789402709629 (paperback, ISBN sticker)

Andere formaten:

Besprekingen

Hanna Duncker keert na zestien jaar terug naar haar geboortedorp op het eiland Öland. Al die jaren bleef ze weg omdat haar vader veroordeeld werd voor de moord op een vrouw uit het dorp. Hanna kon niet tegen de beschuldigende blikken en roddels en vertrok naar Stockholm. Maar nu, na het overlijden van haar vader, staat ze klaar om aan het werk te gaan als rechercheur bij de politie in de streek. Niet alle bewoners zijn even blij met haar terugkomst maar Hanna weigert zich langer schuldig te voelen over haar vaders daden. Meteen op de eerste werkdag worden Hanna en haar collega Erik Lindgren naar een plaats delict gestuurd waar het lijk van een jongen is gevonden. Het blijkt de zoon van haar oude hartsvriendin te zijn en uitgerekend Hanna moet haar de boodschap doorgeven dat haar zoon vermoord is. Prima opgebouwde thriller met een scherp plot dat je niet ziet aankomen. Personages worden goed uitgediept en de spanning loopt lekker op. Eerste deel van de ‘Eilandmoordenreeks’. Veelbeloven…Lees verder

Over Johanna Mo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door BodilKristina

Johanna Mo (Kalmar, 27 maart 1976) is een Zweeds schrijfster van misdaadromans. Ze debuteerde in 2007 met haar eerste roman maar brak pas in 2013 door met haar misdaadromans.

Biografie

Johanna Mo groeide op in Kalmar. Ze studeerde aan de Universiteit van Stockholm en werkte als freelanceredacteur, vertaler en boekrecensent. Mo maakte haar literaire debuut in 2007 met de roman Får i mig mer liv than jag är va vid (uitgeverij Modernista). De roman kreeg gemengde maar overwegend positieve recensies. Haar tweede roman, Precis så illa är det (Modernista, 2010), kreeg positieve recensies.

In 2013 kwam haar eerste misdaadroman uit, Döden tänkte jag mig så (uitgeverij Forum) waardoor ze doorbrak in Zweden. Het boek draait om de vrouwelijke politiecommissaris Helena Mobacke. Tussen 2015 en 2019 volgden nog drie delen in deze reeks.

De Eilandmoordenreeks (Ölandsbrotten…Lees verder op Wikipedia