Strip
Nederlands

Juf Nix snoept (niet meer)

Jolanda Horsten (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Titel
Juf Nix snoept (niet meer)
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2017
27 p. : ill.
ISBN
9789048731763 (hardback)

Besprekingen

De juffrouw op school houdt veel van snoepen, net als haar teckel Tikkie en ze zijn dan ook allebei erg dik. De leerlingen van haar klas maken zich zorgen om de gezondheid van hun juf en ondernemen van alles om ervoor te zorgen dat zij minder gaat snoepen. Juf stelt dit in eerste instantie niet echt op prijs, maar uiteindelijk is zij heel blij dat ze heel wat kilo’s kwijtraakt en veel gezonder leeft. Ze is haar leerlingen dankbaar voor de steun. Het lukt haar zelfs om de halve marathon uit te lopen! Stripverhaal met veel tekst in de tekstballonnen. De tekst is op niveau AVI-M5 en bestaat geheel uit de dialogen van de kinderen onderling en die met juffrouw Nix. De moraal van het verhaal, dik zijn is niet goed voor je gezondheid, komt wel heel duidelijk naar voren. De emoties die de juf laat zien als zij niet wil dat de kinderen zich met haar snoepen bemoeien, worden goed uitgewerkt, ook al is aan het slot de omslag naar een gezonde leefwijze wel erg abrupt. De vele vrolijk gekleurde t…Lees verder

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia