Dvd
Engels

The jungle book

Jon Favreau (regisseur), John Debney (componist), Rudyard Kipling (naar het werk van)
Titel
The jungle book
Regisseur
Jon Favreau
Componist
John Debney 1956-
Naar het werk van
Rudyard Kipling
Acteur
Neel Sethi
Uitvoerder
Bill Murray  (stem) Ben Kingsley  (stem) Idris Elba  (stem) Scarlett Johansson  (stem) Lupita Nyong'o  (stem) Christopher Walken 1943- (US) (stem) Giancarlo Esposito  (stem)
Taal
Engels
Parallelle titel
Le livre de la jungle
Uitgever
Disney DVD, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
102 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Grieks Ondertiteling: Nederlands, Frans, Grieks, Arabisch, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418486617

Besprekingen

Regisseur Jon Favreau (Iron man; Chef) maakte in opdracht van Disney een remake van de animatieklassieker 'Jungle book' uit 1967. De enige menselijke acteur is de 12-jarige nieuwkomer Neel Sethi, alle dieren zijn geanimeerd met behulp van CGI en motion capture. Het verhaal is zowel gebaseerd op de boeken van Rudyard Kipling als op de oorspronkelijke film en bevat ook de bekende liedjes. De stemmen worden ingesproken door bekende acteurs, o.a. Bill Murray, Idris Elba en Scarlett Johansson. Het mensenkind Mowgli is als baby gevonden in het oerwoud door de zwarte panter Bagheera en opgevoed door de wolven. De tijger Shere Khan, die mensen haat, wil Mowgli doden, daarom besluit hij zijn vrienden te verlaten en bij de mensen te gaan wonen. Alle recensenten zijn positief. Pauline Kleijer (Volkskrant 13-4-'16) geeft 4 sterren: 'The Jungle Book is zowel compleet anders als prettig vertrouwd. (...) De achtervolgings- en vechtscènes zijn bepaald niet kinderachtig. De Nederlandse kijkwijzerclass…Lees verder

Over Jon Favreau

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi
(Uploader: Musa Raza)

Jonathan Kolia Favreau (New York, 19 oktober 1966) is een Amerikaans acteur, stemacteur, regisseur, producent en scriptschrijver.

Jon Favreau studeerde drie jaar aan Queens College. Na zijn studie werkte hij enige tijd op Wall Street. In 1988 besloot hij naar Chicago te gaan om als stand-upcomedian zijn geld te verdienen. Daar sloot hij zich aan bij de comediegroep ImprovOlympic, waar ook Chris Farley en Mike Myers toe behoorden.

Zijn eerste grote filmrol kreeg hij in de film Rudy. Na de opnamen van PCU (1994) ging Favreau naar Los Angeles, waar hij het script voor Swingers schreef. De in 1996 uitgebrachte film leverde hem en regisseur Doug Liman de Florida Film Critics Circle Award op als beste nieuwkomer. Hij speelde ook mee in enkele afleveringen van de succesvolle serie Friends.

Na rollen in onder meer Deep Impact, Very Bad Things en Daredevil, legde Favreau zich vervolgens op regisseerwerk toe. Zijn d…Lees verder op Wikipedia