Boek
Nederlands

Het geheim van de spooktram

Jonas Boets (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Het geheim van de spooktram
×
Het geheim van de spooktram Het geheim van de spooktram
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kaat en Lucas zien ’s avonds in het bos een spooktram, die bestuurd wordt door een jongen. Hij beweert dat hij al honderd jaar op de tram rondrijdt, door een vloek. Zou dat waar zijn? En waarom heeft hij de hamster van Kaat ontvoerd? Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Geheimen
Titel
Het geheim van de spooktram
Auteur
Jonas Boets
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2019
103 p. : ill.
ISBN
9789025875992 (hardback)

Besprekingen

Kaat en Lucas zien ’s avonds in het bos een spooktram die bestuurd wordt door een jongen. Deze bestuurder ontvoert de hamster van Kaat. Om de hamster terug te krijgen moeten zij iets voor de jongen doen, maar wat hij van hen vraagt gaat wel heel erg ver. Wat heeft de jongen te maken met de diefstal op het gemeentehuis, en is de burgemeester wel te vertrouwen? Nieuw deel in de populaire Geheim-serie, die bestaat uit spannende boeken voor jongens en meisjes, waarin kinderen op een geheim stuiten waar volwassenen niets vanaf weten. Het is aan de kinderen om dit op te lossen. Achter in dit boek doet de schrijver een geheim van zichzelf uit de doeken; dit keer is dat Jonas Boets, de Vlaamse schrijver die veel voor jonge lezers heeft geschreven en ook voor de Vlaamse televisie werkzaam is. Het verhaal verrast door de eenvoudige taal, waardoor het vlot leest en kinderen het spannende verhaal al snel zelf kunnen lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven. Op zijn twintigste waagde hij zich aan zijn eerste boek.

Werk

Boets begon zijn carrière in het onderwijs: hij heeft drie jaar Nederlandse les gegeven in het Sint-Ritacollege in Kontich aan de leerlingen van het derde en het vierde middelbaar. Daarna ging hij bij Eyeworks werken, waar hij mee programma's voor VTM en 2BE bedacht. Na drie jaar maakte hij de overstap naar Medialaan, waar hij eerst werkte voor jongerenzender JIM en van 2012 …Lees verder op Wikipedia