Boek
Nederlands

Stan en de negen rovers

Jowi Schmitz (auteur), Hugo van Look (illustrator)
+1
Stan en de negen rovers
×
Stan en de negen rovers Stan en de negen rovers
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Stan is ziek en alleen. Zijn ouders zijn niet lief voor hem. Gelukkig krijgt hij bezoek van negen rovers. Ze graven in de tuin naar moederliefde. Anders wordt Stan niet beter. Tekst op rijm, AVI-E4. Met liedtekst. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Rovers, Ziek zijn
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Stan en de negen rovers
Auteur
Jowi Schmitz
Illustrator
Hugo van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2015
28 p. : ill.
ISBN
9789020678147 (hardback)

Besprekingen

Opmerkelijk origineel verhaal met literaire kwaliteit in de 'Leren lezen met Kluitman'*-serie, die stevig gebonden uitgaven bevat met een rood leeslint met een plastic poppetje van de hoofdpersoon eraan. Stan is ziek en slap en zijn ouders laten hem alleen en zijn niet lief. Negen rovers geven afleiding en graven in de tuin naar hun moeders die liefde kunnen geven. Als Stan in het ziekenhuis belandt, komen ze een zak vol moederliefde brengen die Stans ouders ook laat inzien wat hij nodig heeft om beter te worden. Met grappige taal in een poëtische stijl, steeds in blokjes vierregelig gebroken rijm (abcb) en bijzonder omgeven met speels geplaatste kleurrijk ingeverfde krijtpotloodtekeningen, wordt de wereld van Stan geschetst. Het zware onderwerp is niet meteen begrijpelijk voor de beginnende lezer. Het roept vragen op en zal met begeleiding het best tot zijn recht komen: bestaan de rovers alleen in Stans fantasie en valt hij vanwege levensmoeheid op de auto van de buurman? Spannend, h…Lees verder

Over Jowi Schmitz

Jowi Schmitz (Leiderdorp, 12 juli 1972) is een Nederlandse schrijfster van jeugdboeken en boeken voor volwassenen. Daarnaast is zij theater recensent.

Levensloop

Jowi Schmitz studeerde Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkte enige jaren bij Man bijt Hond.

Schmitz begon haar schrijverscarrière met twee romans voor volwassenen. In 2011 publiceerde zij haar eerste kinderboek.

Schmitz woont met haar twee zoons op een boot in Amsterdam. Het wonen op een boot inspireerde haar tot het maken van een boek over woonbootbewoners, Nooit nooit nooit meer aan de wal (2013). Over de geboorte van haar zoon Milo schreef zij het boek Te vroeg geboren. Dagboek over mijn zoon (2014).

In april 2022 ontving Schmitz een projectsubsidie van het Nederlands Letterenfonds voor een kinderboek, uit te geven bij Hoogland & Van Klaveren.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia