De reisgenoten

J.R.R. Tolkien (auteur)
Eerste deel van een epos waarin mythische, aan de mens verwante wezens, met boze geesten strijden om het bezit van de ring die beslist over heil en de ondergang van de wereld.
Titel
De reisgenoten
Auteur
J.R.R. Tolkien
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The fellowship of the ring
Editie
80
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2009 | Andere uitgaven
491 p. : ill.
ISBN
9789089681515 (hardback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Eerste deel van het beroemde epos vol fantasie, waarin mythische, maar nauw aan de mens verwante wezens in het bezit komen van de ring die beslist over heil en verderf. Als die ring in handen komt van de oude hobbit Bilbo, ontbrandt een strijd over het behoud of de ondergang van de wereld. Een strijd tussen goede wezens en boze machten. Dit levenswerk van Tolkien (1892-1973) is een onnavolgbare mengeling van mystiek, fantasie, sciencefiction, sprookje, fabel enzovoort. Geschreven in een meeslepende stijl. Fraaie vertaling. Kleine druk. Gebonden editie met leeslint.

Over J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien (Bloemfontein, Oranje Vrijstaat, 3 januari 1892 – Bournemouth, Verenigd Koninkrijk, 2 september 1973) was een Engelse filoloog, dichter en hoogleraar in de Engelse taal- en letterkunde. Hij werd vooral bekend als de schrijver van De Hobbit, In de ban van de ring en De Silmarillion, waarmee hij de vader van de moderne fantasy-literatuur werd.

Tolkien was van 1925 tot 1945 hoogleraar Angelsaksische taal aan de Universiteit van Oxford en van 1945 tot 1959 hoogleraar Engelse taal en literatuur aan het Merton College. Hij was een goede vriend van C.S. Lewis, een medelid van de informele literaire discussiegroep The Inklings. Op 28 maart 1972 werd Tolkien door koningin Elizabeth II benoemd tot commandeur in de Orde van het Britse Rijk.

Na Tolkiens dood publiceerde zijn zoon Christopher diverse werken van zijn vader en ook diens aantekeningen en onvoltooide verhalen. Zo verscheen in 1977 De Silmarillion, waaraan Tol…Lees verder op Wikipedia