Een groepje overlevenden van een uit de hand gelopen medisch experiment probeert te overleven tegen een grote overmacht. Zij moeten twaalf besmette veroordeelden uitschakelen om aan een nieuwe wereld te kunnen beginnen. Vervolg op 'De oversteek'.
Onderwerp
Apocalyps, Vampiers
Titel
De twaalf
Auteur
Justin Cronin
Vertaler
Dennis Keesmaat Anne Jongeling
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The twelve
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2012
623 p.
Aantekening
Vervolg op: De oversteek
ISBN
9789023474777 (paperback)

Besprekingen

Na het zeer succesvolle 'De oversteek'* is dit het tweede deel van wat een trilogie moet worden over Amerika dat na een virusaanval afglijdt naar een hel op aarde. Een samenvatting van deel 1 ontbreekt. De twaalf besmette veroordeelden zwerven nog altijd door de apocalyptische wereld waarin een groep gezonde mensen probeert te overleven door de aanvallen van in vampiers veranderde besmette medeburgers af te slaan. Maar anderen maken misbruik van de situatie en proberende macht te grijpen. Alleen Amy kan de Twaalf bereiken. Samen met een groepje vluchtelingen weet zij de Twaalf samen te brengen in een stadion waarna een verschrikkelijke strijd ontbrandt. De auteur kiest ook nu voor brede beschrijvingen van uiteenlopende personen die de verschrikkingen ondergaan en schuwt bloedige, horrorachtige moordpartijen niet. Op een knappe, boeiende en spannende manier wordt toegewerkt naar de ijzingwekkende finale waarin alle puzzelstukjes bij elkaar komen. Een knap geschreven en zeer onderhouden…Lees verder

Over Justin Cronin

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Justin Cronin (1962) is een Amerikaanse auteur. Hij won onder andere voor zijn fictie de PEN/Hemingway Award, de Stephen Crane Prize en de Whiting Writer's Award.

Cronin werd geboren in New England en studeerde af aan de Harvard-universiteit en de Iowa Writers' Workshop. Hij heeft creatief schrijven geleerd en was de 'author in residence' aan de La Salle University in Philadelphia, PA van 1992 tot 2005. Hij was professor in de Engelse taal aan de Rice University.

Cronin werkt aan een trilogie over een post-apocalyptische vampier, waarvoor hij een contract afsloot ten bedrage van 3,75 miljoen dollar. Het eerste deel, The Passage, werd uitgegeven in juni 2010 en behaalde gunstige recensies. Eerder rapporteerde de New York Times dat Fox 2000 de filmrechten van het eerste boek in de trilogie voor 1,75 miljoen dollar had gekocht. Het is bekend dat de film geregisseerd zal worden door Ridley Scott. Samen met Fox 2000 boden nog drie andere studio's voor de rechten: U…Lees verder op Wikipedia