Boek
Nederlands

Vijf voor twaalf

Karen Rose (auteur), Hans Verbeek (vertaler)
De zoon van een overleden politieman onderzoekt in New Orleans de vermeende zelfmoord van zijn vader en krijgt daarbij hulp van een privédetective.
Titel
Vijf voor twaalf
Auteur
Karen Rose 1964-
Vertaler
Hans Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Quarter to midnight
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2023
536 p.
ISBN
9789026164828 (paperback)

Besprekingen

Een kloeke (536 blz.) thrillerachtige detective die zich afspeelt in New Orleans. Chef-kok Gabe Hebert vermoedt dat zijn vader, een politieagent, is vermoord om hem het zwijgen op te leggen over corruptie binnen het politiekorps. Volgens de autoriteiten was zijn dood het gevolg van zelfmoord, maar Gabe gelooft dat niet. Met de hulp van Molly, een Irak-veteraan die nu als privédetective werkt, ontrafelt hij een web van misdaden, corruptie en moord. Het spoor leidt uiteindelijk naar de top van de politie van New Orleans. Spannend, toegankelijk en met vaart geschreven. Karen Rose (Baltimore, 1964) is een bekende Amerikaanse auteur en scheikundige. Ze schreef vele boeken. Haar werk werd in meer dan twintig talen vertaald en in meerdere landen uitgegeven.

Over Karen Rose

Karen Rose, geboren in Baltimore (Maryland), is een Amerikaans misdaadauteur. Rose studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati (Ohio). Aanvankelijk schreef zij daarnaast als hobby, maar later kon zij er haar werk van maken. Tegenwoordig woont ze in Florida.

Een aantal van haar boeken zijn vertaald en uitgegeven in Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Bibliografie

2003 - Don't Tell; Niemand zeggen (Chicago 1)
2004 - Have You Seen Her?; In de val
2004 - I'm Watching You; In het vizier (Chicago 2)
2005 - Nothing to Fear; Niets te vrezen (Chicago 3)
2006 - You Can't Hide; Nergens veilig (Chicago 4)
2007 - Count to Ten; Tel tot tien (Chicago 5)
20…Lees verder op Wikipedia