Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Titel
Fallen
Auteur
Lauren Kate
Vertaler
Mireille Vroege
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fallen
Editie
2
Uitgever
Houten: Van Goor, 2010
300 p.
ISBN
9789047512578 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Luce (17) moet naar een tuchtschool, omdat zij schuldig bevonden is aan de dood van een medescholier bij een brand. Op de nieuwe school komt zij in een bizarre wereld terecht. Er hangt een spookachtige sfeer in het gebouw en daarbuiten is een begraafplaats die de functie heeft van hangplek. Haar leven lang ziet Luce al schaduwen uit een andere wereld opdoemen en dat lijkt hier nog erger. Ze maakt gauw vrienden en is op twee jongens verliefd. Cam achtervolgt haar, Daniël negeert haar. De laatste lijkt ze in eerdere levens ontmoet te hebben. Geheimzinnigheid troef, wat versterkt wordt door lichtsignalen en zwermen bovenzintuigelijke wezens. Alles ontaardt in een strijd tussen gevallen engelen die toch eerder in de hemel heeft plaatsgevonden? Een verhaal waarin spirituele elementen niet geloofwaardig aan de orde komen. Chronologisch verteld met een flashback als proloog en een epiloog. De personages worden nergens mensen van vlees en bloed en doen ongrijpbare dingen. Vanaf ca. 15 jaar.

Fallen

Luce (17) komt door allerlei omstandigheden terecht in een tuchtschool. Haar relatie met haar ouders is duidelijk in orde, maar haar vriendje ging in haar bijzijn letterlijk in rook op, wat toch wel vragen doet rijzen. In de school waar alle moderne communicatiemiddelen verboden zijn en Luce zich tussen de jeugdcriminelen weinig op haar plaats voelt, trekt de mysterieuze Daniël Grigori onmiddellijk haar aandacht. Hij heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op haar, maar staat overduidelijk afwijzend ten opzichte van haar. Cam daarentegen stelt alles in het werk om zoveel mogelijk met Luce samen te zijn en zo ontstaat er een vreemde driehoeksverhouding. Luce ontdekt dat ze – hoe onwaarschijnlijk ook - een gemeenschappelijk verleden heeft met Daniël, die een gevallen engel blijkt te zijn. Hoewel ze voor elkaar zijn voorbestemd en elkaar door de eeuwen heen verschillende malen zijn tegengekomen, zijn ze er nooit in geslaagd lang samen te zijn en wordt Luce nooit ouder dan zeventien…Lees verder

Over Lauren Kate

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door JoseBriel1990

Lauren Kate (Dallas, Texas) is een Amerikaans schrijfster van jeugdliteratuur. Ze studeerde aan het college van Atlanta, waar ze geïnspireerd werd tot het schrijven van haar zesdelige serie Fallen. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen.

Bibliografie

Fallen

  • 2009 - Fallen (Fallen 2010)
  • 2010 - Torment (Kwelling 2011)
  • 2011 - Passion (Passie 2011)
  • 2012 - Fallen In Love (Fallen In Love 2012)
  • 2012 - Rapture (Extase zomer 2012)
  • 2016 - Unforgiven (Schuld 2016)

Teardrop

  • 2013 - Teardrop (Teardrop 2014)
  • 2014 - Waterfall (Waterfall 2015)

Andere boeken