Boek
Nederlands

Passie

Lauren Kate (auteur), Mireille Vroege (vertaler)
Luce is bereid voor haar geliefde Daniël te sterven en dat heeft ze ook gedaan, meer dan eens. Ze vinden elkaar in elk leven terug en telkens opnieuw sterft ze voor hem. Om hun romance te redden reist Luce terug in de tijd. Daniël en anderen zijn echter bang dat ze voor altijd zal verdwijnen.
Titel
Passie
Auteur
Lauren Kate
Vertaler
Mireille Vroege
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Passion : a fallen novel
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2011
287 p.
ISBN
9789000303106 (paperback)

Besprekingen

Na Fallen en Kwelling is Passie het derde deel van de fantasyreeks over een gedoemde liefde tussen een engel (Daniël) en een tienermeisje (Luce). De boeken kunnen niet los van elkaar gelezen worden. 
Passie begint waar het tweede boek eindigt. Na een vreselijke strijd tegen de Verschoppelingen besluit Luce het heft in eigen handen te nemen. Ze gaat terug in de tijd om uit te zoeken waarom haar relatie met Daniël gedoemd is om te mislukken. Diep in haar hart koestert Luce de hoop dat ze de geschiedenis kan veranderen om zo voor altijd met haar geliefde samen te zijn. Ze legt haar leven in handen van de Verkondigers, die haar van de ene eeuw in de andere catapulteren. Maar Luce is niet de enige die door de tijd reist. Ze wordt achternagezeten door de Verschoppelingen en door Daniël en zijn rivaal Cam. Terwijl de Verschoppelingen jacht maken op Luce om hun eigen ondergang te voorkomen, vreest Daniël dat Luce — door het herschrijven van de geschiedenis — …Lees verder
Luce (17) reist met Verkondigers naar haar verleden. Het is een reis door 6.000 jaar geschiedenis. Luce belandt steeds bij het moment dat haar vorige ik sterft. Bij elke sterfscène ontdekt Luce iets nieuws en zoekt ze aanwijzingen om de vloek, die op haar en Daniël rust, op te heffen. Direct vervolg op het vorige boek, 'Kwelling'*. De proloog is lastig omdat de lezer steeds zijn standpunt moet bijstellen door de, naar het lijkt, tegenstrijdige informatie. De tijdreis geeft inzicht in de geschiedenis en culturen van vele millennia. Tegelijkertijd wordt veel gevraagd van de fantasie van de lezer, als die meegaat in de verwikkelingen en het feit dat naast de hoofdpersonen ook hun vroegere ik steeds voorkomt. De gebeurtenissen gaan snel, steeds zijn er nieuwe magische ontwikkelingen en dit maakt het verhaal soms onwerkelijk. Auteur is joods opgevoed en heeft een katholieke vader. Zij is geïnteresseerd in religie en heeft les gevolgd bij een docent die de Bijbel puur als literatuur zag. De…Lees verder

Passie

'Passie' is het derde deel in de Fallen-reeks en gaat verder waar het vorige boek eindigde. Luce is in een Verkondiger – een schaduw die haar haar verleden laat zien - gestapt en landt in het Moskou van 1941. Ze komt zichzelf tegen in een vorig leven in de vorm van Luschka. Die heeft een geheime liefde Daniil, niet minder dan een vorige versie van haar grote en eeuwige liefde, Daniël. Met haar eigen ogen ziet ze hoe ze in vlammen opgaat wanneer hij haar passioneel kust. Waarom moet ze toch telkens doodgaan wanneer ze elkaar vinden? Ze stapt opnieuw de Verkondiger in om verder te graven in haar verleden, van Milaan in 1918, over Helston in 1854, tot Tahiti in 1775 en steeds verder terug in de tijd tot wanneer alles begon. Telkens weer ziet ze zichzelf in vlammen opgaan. De grenouille Bill die met haar meereist, leert haar zelfs hoe ze zich met haar vorige ik kan verenigen en dan beleeft ze het ook echt.
Parallel met het verhaal van Luce die wanhopig, maar vastberaden door de eeuw…Lees verder

Over Lauren Kate

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door JoseBriel1990

Lauren Kate (Dallas, Texas) is een Amerikaans schrijfster van jeugdliteratuur. Ze studeerde aan het college van Atlanta, waar ze geïnspireerd werd tot het schrijven van haar zesdelige serie Fallen. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen.

Bibliografie

Fallen

  • 2009 - Fallen (Fallen 2010)
  • 2010 - Torment (Kwelling 2011)
  • 2011 - Passion (Passie 2011)
  • 2012 - Fallen In Love (Fallen In Love 2012)
  • 2012 - Rapture (Extase zomer 2012)
  • 2016 - Unforgiven (Schuld 2016)

Teardrop

  • 2013 - Teardrop (Teardrop 2014)
  • 2014 - Waterfall (Waterfall 2015)

Andere boeken