Boek
Nederlands

De schedel van kristal

Lida Dijkstra (auteur), Jan Cleijne (illustrator)
+1
De schedel van kristal
×
De schedel van kristal De schedel van kristal
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dex mag met zijn ouders mee naar het oerwoud van Peru. Ze gaan voor het Mirakel Museum op zoek naar de Schedel van Kristal. Maar ze zijn niet alleen! AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
De schedel van kristal
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Jan Cleijne
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2016
28 p. : ill.
ISBN
9789020678185 (hardback)

Besprekingen

Dex Durfal is voor de derde keer op reis met zijn ouders en ditmaal voert de trip naar Peru. Vader en moeder werken voor het Mirakel Museum en moeten de Schedel van Kristal, een verborgen schat met gevaarlijke krachten, vinden. De allereerste daad van Dex is het redden van een aapje uit de bek van een vos. Als Dex het aapje weer ontmoet, komen ze na een avontuurlijke tocht door het woud bij een donker hol terecht. Plotsklaps zitten ze midden in een riskant avontuur, want er zijn dieven actief die het ook gemunt hebben op de schedel. Deeltje uit de serie ‘Leren lezen met Kluitman’*, geschreven op leesniveau AVI-E4. Veel in grootte wisselende kleurenillustraties, waarbij zeker de nachtelijke en duistere sfeer goed getroffen is. Met leeslint waaraan Dex als plastic poppetje is bevestigd. Op de schutbladen is de wereldkaart afgebeeld zodat de reis ook visueel gevolgd kan worden. Wensvervullend avontuur dat voldoende spanning in zich herbergt, maar nooit te angstig wordt. Auteur schrijft…Lees verder

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Alida Wietske (Lida) Dijkstra (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft daarnaast enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Dijkstra schrijft in het Nederlands en het Fries, en vertaalt zelf haar boeken van de ene naar de andere taal. Haar Nederlandse boeken komen uit onder de naam Dijkstra, de Friese onder de naam Dykstra.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om een studie aan de Reinwardt Academie te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze con…Lees verder op Wikipedia