Boek
Nederlands

Naar de maan

Lida Dijkstra (auteur), Ina Hallemans (illustrator)
Lif en Jop reizen met hun rode bol-machine naar de maan. Daar komen ze een bijzonder volkje tegen dat hun hulp hard nodig heeft. Met gekleurde illustraties. AVI Start. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Maanlandingen
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Naar de maan
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2023
28 p. : ill.
ISBN
9789020677645 (hardback)

Besprekingen

Een avontuurlijk boekje (28 p.) uit de serie 'Leren lezen met Kluitman’*, over een reis naar de maan. Lif de beer maakt een bol-machine die naar de ruimte kan. Samen met Jop de hond brengt ze een bezoekje aan de maan. Daar komen ze een bijzonder volk tegen dat hun hulp heel hard nodig heeft. Geschreven in een simpele, opgewekte stijl, met korte zinnen en woorden van één lettergreep. Met speelse illustraties in levendige kleuren. AVI-niveau Start. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Alida Wietske (Lida) Dijkstra (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft daarnaast enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Dijkstra schrijft in het Nederlands en het Fries, en vertaalt zelf haar boeken van de ene naar de andere taal. Haar Nederlandse boeken komen uit onder de naam Dijkstra, de Friese onder de naam Dykstra.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om een studie aan de Reinwardt Academie te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze con…Lees verder op Wikipedia