Boek
Nederlands

Je bent een koukleum !

Lieneke Dijkzeul (auteur), Gitte Spee (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Fleur houdt niet van kou, maar papa wil naar het park. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 2
Titel
Je bent een koukleum ! / Lieneke Dijkzeul ; tek. van Gitte Spee
Auteur
Lieneke Dijkzeul
Illustrator
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1999
24 p. : ill.
ISBN
90-276-4218-4

Besprekingen

Fleur is een koukleum, ze zit het liefst binnen en met heel veel moeite weet haar vader haar zover te krijgen dat ze met hem meegaat wandelen door de sneeuw. Er is verder niemand in het park, maar dan horen ze plotseling een piepgeluidje en vinden ze achter een boom een doos met daarin een moederpoes met jong. Fleur vergeet helemaal dat ze het zo koud heeft en met een list weten ze de poes met jong mee naar huis te lokken. Eerste leesboekje voor kinderen in groep drie na ca. zes maanden leesonderwijs. Aardig geschreven verhaal dat goed in elkaar zit, met korte zinnen in hoofdzakelijk eenlettergrepige woorden. De illustraties beslaan steeds twee bladzijden, waarin de tekst overzichtelijk is opgenomen en bestaan uit met acrylverf ingekleurde pentekeningen in warme, heldere kleuren.

Over Lieneke Dijkzeul

Lieneke Dijkzeul (Sneek, 7 maart 1950) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en volwassenenliteratuur.

Biografie

Na haar jeugd verhuisde ze naar Amsterdam, nabij Schiphol en tegenwoordig woont ze in Culemborg. Ze was actief als beroepskeuzetester voordat ze begon met schrijven na de geboorte van haar dochter (1979). Ze schreef korte verhalen voor de Donald Duck, de Taptoe en de Okki.

In 1990 schreef ze haar eerste jeugdboek, Houd je taai. Daarna schreef ze nog meer boeken, voornamelijk jeugdromans. Het onderwerp in haar boeken is vooral eenzaamheid, naar eigen zeggen "omdat ieder mens hier eens in zijn leven mee in aanraking komt".

Sinds 2006 schrijft ze ook boeken voor volwassenen. In dat jaar verscheen haar debuutthriller De stille zonde, die zowel door het publiek als in recensies goed werd ontvangen. De in 2007 uitgegeven literaire thriller Koude lente werd geno…Lees verder op Wikipedia