Boek
Nederlands

Naar zee, naar zee !

Lieneke Dijkzeul (auteur), Gitte Spee (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Naar zee, naar zee ! / Dijkzeul, Lieneke ; ill. Spee, Gitte
Auteur
Lieneke Dijkzeul
Illustrator
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1998
23 p. : ill.
ISBN
90-276-3973-6

Besprekingen

Eerste leesboekje over Diet die met pap en mam naar zee gaat. Aan zee ontmoet ze Pip, die in een huis op het duin woont. Eerst maakt Pip het zandbouwsel kapot, maar door toedoen van vader ontstaat er na een weekje aan zee een echte vriendschap. Als Diet weer thuis is, schrijft ze een brief (ook als brief opgenomen in het boekje) aan Pip. Er wordt geen gebruikgemaakt van hoofdletters, wel van interpunctie. De vrolijk gekleurde tekeningen, die soms de hele pagina vullen, maken dit tot een aantrekkelijk leesboekje. In het ruime aanbod eerste leesboekjes is dit een voltreffer; een leuk verhaal voorzien van aantrekkelijke tekeningen. Te lezen na ca. vier maanden leesonderwijs.

Over Lieneke Dijkzeul

Lieneke Dijkzeul (Sneek, 7 maart 1950) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en volwassenenliteratuur.

Biografie

Na haar jeugd verhuisde ze naar Amsterdam, nabij Schiphol en tegenwoordig woont ze in Culemborg. Ze was actief als beroepskeuzetester voordat ze begon met schrijven na de geboorte van haar dochter (1979). Ze schreef korte verhalen voor de Donald Duck, de Taptoe en de Okki.

In 1990 schreef ze haar eerste jeugdboek, Houd je taai. Daarna schreef ze nog meer boeken, voornamelijk jeugdromans. Het onderwerp in haar boeken is vooral eenzaamheid, naar eigen zeggen "omdat ieder mens hier eens in zijn leven mee in aanraking komt".

Sinds 2006 schrijft ze ook boeken voor volwassenen. In dat jaar verscheen haar debuutthriller De stille zonde, die zowel door het publiek als in recensies goed werd ontvangen. De in 2007 uitgegeven literaire thriller Koude lente werd geno…Lees verder op Wikipedia