Boek
Nederlands

Beest wil een feest

Maranke Rinck (auteur), Juliette de Wit (illustrator)
+1
Beest wil een feest
×
Beest wil een feest Beest wil een feest
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Mam geeft les aan Fen op de fluit. Wat klinkt dat vals! Zo vals dat hond Beest huilt. Bas gaat uit met Beest. Hij ziet een feest. Is dat een feest voor Beest? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Feesten
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Beest wil een feest
Auteur
Maranke Rinck
Illustrator
Juliette de Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
27 p. : ill.
ISBN
9789048738496 (hardback)

Besprekingen

Mam geeft fluitles aan Fen maar het klinkt nogal vals. De oren van Bas doen pijn en hond Beest gaat er van huilen. Omdat ze stil moeten zijn, mogen ze een klein feestje maken. Bas wil een bot voor Beest kopen en een koek voor zichzelf. Mam vindt het een goed plan en ze hoeven zich vooral niet te haasten. Bij bakker Kos vraagt Bas om een koek maar krijgt hij een taart en van het een komt het ander. Bas weet zelfs een hele fanfare aan zich te binden waarmee het uiteindelijk een fantastisch feest wordt. Zelfs de fluit van Fen klinkt beter. Leuk, humoristisch eerste leesboekje op niveau AVI-M3 dat is geschreven met enkel een-lettergrepige woorden. En daarmee is een heel fraai verhaal gemaakt dat beginnende lezers zeker zal boeien. De uitnodigende kleurenillustraties verduidelijken het verhaal en vullen het verhaal aan. Deel uit de nieuwe serie 'Leren lezen'*. Geschikt voor lezers vanaf ca. 6 jaar.

Over Maranke Rinck

Maranke Rinck (Rotterdam, 1976) is kinderboekenschrijver. Ze schrijft prentenboeken, korte verhalen, leesboeken en verhalen in opdracht van culturele instellingen en educatieve uitgeverijen.

Rinck schrijft verhalen voor kinderen tot tien jaar. In 2017 won ze een Zilveren Griffel voor Tangramkat, een prentenboek dat ze maakte met haar man, illustrator Martijn van der Linden. Hun prentenboek Knikkeruil was het Officiële Prentenboek van de Kinderboekenweek. Voor het leesboek Bob Popcorn won Maranke in 2020 het Apeldoorns Uiltje en de Kinderboekwinkelprijs 2020. De prentenboeken van Rinck zijn in vele talen vertaald.

Lees verder op Wikipedia