Titel
World War Z
Regisseur
Marc Forster 1969-
Naar het werk van
Max Brooks
Componist
Marco Beltrami 1966-
Acteur
Brad Pitt Mireille Enos James Badge Dale
Taal
Engels
Uitgever
Paramount Pictures, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 111 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
5050582938838

Besprekingen

Horrorfilm uit 2013 van Marc Forster (Quantum of Solace; Finding Neverland), vrij naar de bestseller van Max Brooks.* In de hoofdrol zien we superster Brad Pitt als Gerry Lane, een voormalig VN-onderzoeker die zich nu wijdt aan zijn gezin. Wanneer als gevolg van een virus een wereldwijde zombieplaag uitbreekt, vraagt de VN hem een remedie te vinden. Zijn zoektocht voert hem over de hele wereld terwijl de zombies steeds agressiever worden. Nederlander Michiel Huisman heeft een kleine rol. De reacties op deze zeer dure productie variëren van negatief tot positief. Kevin Toma (Volkskrant 4-7-'13) geeft 2 (van 5) sterren en mist originaliteit in een 'ongeïnspireerde B-productie' die 'jammerlijk uitgaat als een nachtkaars'. Marco Weijers (Telegraaf 4-7-'13) geeft 3 1/2 (van 5) sterren, mist geloofwaardigheid, maar concludeert: 'Toch maken de spannende aanloop en een reeks puike massascènes deze film tot een waardevolle aanvulling van het zombiegenre.' Coen van Zwol (NRC 3-7-'13) geeft 4 (v…Lees verder

Over Marc Forster

Marc Forster (Ulm (Baden-Württemberg), 30 november 1969) is een Zwitsers filmregisseur. Hoewel hij in Duitsland geboren is en Duitse ouders heeft, wordt hij als Zwitser beschouwd, omdat hij is opgegroeid in Davos, kanton Graubünden, in Zwitserland.

De eerste film die hij op 12-jarige leeftijd in de bioscoop zag, was Apocalypse Now van Francis Ford Coppola. Hij was zo enthousiast over de film, dat hij toen al wist dat hij filmregisseur wilde worden.

Op 20-jarige leeftijd ging hij naar New York en studeerde aan de filmschool van de Universiteit van New York.

In 1995 verhuisde hij naar Hollywood en heeft hij een experimentele lowbudgetfilm ($ 10.000) gemaakt, Loungers, die de Slamdance Audience Award won. Forsters eerste film was het psychologische drama Everything Put Together, die genomineerd was voor de Grand Jury Prize van het Sundance Film Festival.

De dramafilm Monster's Ball (2001) was zijn doorbraak als regisseur. …Lees verder op Wikipedia