Boek
Nederlands

12 voetstappen? : rekenprentenboek: tel en meet je mee?

Marco Kunst (auteur), Job van Gelder (illustrator)
+1
12 voetstappen? : rekenprentenboek: tel en meet je mee?
×
12 voetstappen? : rekenprentenboek: tel en meet je mee? 12 voetstappen? : rekenprentenboek: tel en meet je mee?

12 voetstappen? : rekenprentenboek: tel en meet je mee?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De dieren krijgen dorst van het spelen. Volgens een bordje is het 12 voetstappen naar de waterplas. O.a. de olifant en de mier proberen het uit, maar ze komen niet bij het water uit. Weet jij waarom niet? Spelenderwijs leer je wat meten is. Langwerpig prentenboek met kleurenillustraties en informatie over gebruiksmogelijkheden. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
12 voetstappen? : rekenprentenboek: tel en meet je mee?
Auteur
Marco Kunst
Illustrator
Job van Gelder
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
27 p. : ill.
ISBN
9789048741151 (hardback)

Besprekingen

Deel uit de reeks ‘Semsom : rekenprentenboek’ waarin op rijm aandacht wordt besteed aan voorbereidende rekenactiviteiten als tellen, meten, vergelijken, een maat vinden om mee te meten. Twaalf voetstappen zetten om je dorst te kunnen lessen in de vijver even verderop, maar...: de 12 stappen van olifant, van krokodil, van kikker en van mier komen niet allemaal precies uit bij het water. De voetstapmaten verschillen! Tot aap ten tonele verschijnt: als de stapjes heel precies gezet worden met apenvoeten dan bereik je de waterkant. De dieren besluiten om voor elk dier apart een richtingwijzer te maken, met daarop het aantal stappen die het betreffende dier moet zetten... Uitgave in opvallend langwerpig, staand formaat. Het verhaal wordt levendig verteld in gepaard rijm (aa-bb-cc-dd) tegen de achtergrond van geanimeerde kleurenillustraties. Bij elke prent kunnen gerichte onderzoeksvragen aan kinderen gesteld worden. In de tekst zijn accentwoorden sterk uitvergroot. Inspirerend prentenboek …Lees verder

Over Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 9 juni 1966) is een Nederlands schrijver.

Levensloop

Kunst groeide op in Vlissingen. Hij studeerde van 1985 tot 1992,filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).

Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en Humanist).

Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur v…Lees verder op Wikipedia