Boek
Nederlands

De Waterwaack van Natterlande

Marco Kunst (auteur), Marieke Nelissen (illustrator)
+1
De Waterwaack van Natterlande
×
De Waterwaack van Natterlande De Waterwaack van Natterlande
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De steenrijke ouders van de tweeling Toffee en Gum (11) erven het grote moerasgebied de Zomp. Ze besluiten de Zomp vol te bouwen met huizen. Maar het lijkt wel alsof de Zomp zich verzetten tegen de bouw… Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Tweelingen
Titel
De Waterwaack van Natterlande
Auteur
Marco Kunst
Illustrator
Marieke Nelissen
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, © 2017
417 p. : ill.
ISBN
9789047707769 (hardback)

Besprekingen

De steenrijke ouders van de tweeling Toffee en Gum (11) erven het grote moerasgebied de Zomp, het bijbehorende Waackhuis en de functie van Waterwaack. Ze besluiten de Zomp vol te bouwen met huizen, zodat ze nog rijker zullen worden. Al snel loopt het bouwproject volledig in de soep, het lijkt wel alsof het Waterwaackhuis en de Zomp zich verzetten tegen de bouw… Toffee en Gum gaan op onderzoek uit. Een wervelend, avontuurlijk fantasieverhaal boordevol gekkigheden en raadsels. Het taalgebruik is rijk en gedetailleerd. Kunst (1966) goochelt met zelfverzonnen, zeer tot de verbeelding sprekende woorden als ‘snuifsuizend boventoonjodelen’, ’koekeleboerie’ en ‘cryptozoölogie’. Toffee en Gum vertellen het verhaal ombeurten in de ik-vorm, waarbij ze elkaars gedrag en verhalen op geestige wijze becommentariëren. Het verhaal is prachtig geïllustreerd met sfeervolle, herkenbare illustraties, ingekleurd met aquarel. We zien bijzondere personages en vochtige, druipende, natte gebieden en gangenstel…Lees verder

De Waterwaack van Natterlande

De tweeling Gum en Toffee vertellen in dit grappige boek een knotsgek avontuur. Hun ouders, die altijd en alleen maar met geld bezig zijn, erven het Waterwaackhuis. Wat dat is, kom je in de loop van het verhaal te weten. Maar het is niet zomaar een huis om in te wonen. Het heeft een lange geschiedenis en vooral een zeer belangrijke functie in het moerasgebied de Zomp, de plaats waar het gelegen is. Jammer genoeg zien de ouders alleen maar winst in hun erfenis en willen ze niets liever dan de Zomp zo snel mogelijk volbouwen om vervolgens veel winst te maken door de huizen te verkopen. Toch worden hun plannen al heel snel gedwarsboomd: ze zijn niet de enige erfgenamen en - wat meer is - de Zomp lijkt net te leven en laat niet op zich bouwen ... Al snel gebeuren er vreemde, spannende en grappige dingen waarin Gum en Toffee volop betrokken worden.Het verhaal wordt verteld door de kinderen zelf. Afwisselend nemen ze een hoofdstuk voor hun rekening en omschrijven ze hu…Lees verder

Over Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 9 juni 1966) is een Nederlands schrijver.

Levensloop

Kunst groeide op in Vlissingen. Hij studeerde van 1985 tot 1992,filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).

Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en Humanist).

Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur v…Lees verder op Wikipedia