Boek
Nederlands

Kijk uit voor die mammoet!

Marco Kunst (auteur), Jan De Kinder (illustrator)
+1
Kijk uit voor die mammoet!
×
Kijk uit voor die mammoet! Kijk uit voor die mammoet!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tygo en Naomi zijn erbij als de eerste tijdmachine wordt gepresenteerd. In de pauze sluipen zij de zaal in en proberen de tijdmachine uit. Lees wat er dan allemaal gebeurt! Verhaal in de vorm van een toneelstuk. AVI-E5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Tijdreizen
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
Kijk uit voor die mammoet!
Auteur
Marco Kunst
Illustrator
Jan De Kinder
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2019
107 p. : ill.
ISBN
9789048736454 (hardback)

Besprekingen

Tygo heeft een prijs gewonnen en hij mag, samen met zijn vader, naar het Concertgebouw waar een optreden is van professor Heinrich Volleknar, die een tijdmachine uitgevonden heeft. Deze machine is opgebouwd uit onderdelen van een wasmachine (en wordt door waspoeder gevoed). In de zaal zitten ze naast Naomi, en de vader van Tygo heeft vooral interesse in haar moeder. Tijdens de pauze sluipen Tygo en Naomi de zaal in en proberen de tijdmachine uit. Het begin van een spannend avontuur, want wie worden er allemaal terug naar de huidige tijd geflitst? Samenleesboek op niveau AVI-E5 waarbij om de beurt gelezen wordt alsof het een toneelstuk betreft. Boven elk hoofdstuk worden de personages aangegeven en de situatie ingeleid. Zeer levendig, en vooral erg humoristisch, enigszins absurdistisch verhaal. Humor zit in de situaties (zoals op het moment dat het publiek op een scherm kan zien hoe Julius Caesar met Cleopatra spreekt), maar ook in de woordkeus en de namen van de personages (de show wo…Lees verder

Over Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 9 juni 1966) is een Nederlands schrijver.

Levensloop

Kunst groeide op in Vlissingen. Hij studeerde van 1985 tot 1992,filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).

Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en Humanist).

Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur v…Lees verder op Wikipedia