Boek
Nederlands

Meeuw Kaat

Marco Kunst (auteur), Jan Lieffering (illustrator)
Manon, Mats en Teun spelen op het plein. Ze vinden een meeuw. Is de vogel ziek? Van meester Boris mag de meeuw mee in de klas. AVI-M4. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Schoolleven, Vogels
Extra onderwerp
AVI 4, dieren, Kernboekjes, AVI-M4, Meeuwen
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Meeuw Kaat
Auteur
Marco Kunst
Illustrator
Jan Lieffering
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
35 p. : ill.
ISBN
9789048720057 (hardback)

Besprekingen

Tijdens het spelen op het schoolplein vinden kinderen een gewonde meeuw in de struiken. Ze mogen haar van meester Boris verzorgen in de klas, ook al is de meeuw niet lief tegen de meester. Maar als de meeuw genezen is, wil ze niet meer weg. Tijdens de schoolreis gaat ze mee naar zee, waar ze uiteindelijk achterblijft bij andere meeuwen. Een leuk vlot verhaaltje met de nodige kinderhumor. De redelijk omvangrijke tekst in grote schreefloze letters is gedrukt op een witte of lichtblauwe achtergrond en wordt opgefleurd door vrolijk gekleurde grote en kleine aquarelillustraties. Wisselende regellengte. Elke zin begint op een nieuwe regel. Gebruik van hoofdletters en alle leestekens. Veel tweelettergrepige woorden en woorden beginnend of eindigend met twee medeklinkers. De vijf hoofdstuktitels zijn vet gedrukt. Genummerde pagina’s. Dit verzorgde boekje op AVI-M4 uit de Zonnetjes-serie voor lezertjes die een vlotte leesontwikkeling doormaken, sluit aan bij kern 8* van leesmethode Veilig lere…Lees verder

Over Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 9 juni 1966) is een Nederlands schrijver.

Levensloop

Kunst groeide op in Vlissingen. Hij studeerde van 1985 tot 1992,filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).

Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en Humanist).

Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur v…Lees verder op Wikipedia