Boek
Nederlands

Mus maakt een hut

Marco Kunst (auteur), Marieke Nelissen (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Er ligt veel hout op straat. Mus heeft een plan. Hij bouwt een hut! Sam helpt mee. Maar het hout is zwaar. Hoe moet dat nu? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Mus maakt een hut
Auteur
Marco Kunst
Illustrator
Marieke Nelissen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789048734160 (hardback)

Besprekingen

Mus en Sam zijn vriendjes. Ze wonen tegenover elkaar in een flat. Ze zien veel hout op straat liggen en besluiten een hut te bouwen. Maar hoe krijgen ze het hout mee? Het is erg zwaar. Eerste leesboekje met een eenvoudige verhaallijn, verteld vanuit Mus (ik-figuur). De korte zinnen bevatten alleen eenlettergrepige woordjes, AVI-M3. Gedrukt in een schreefloos lettertype zonder hoofdletters. De gekleurde, naïef aandoende illustraties lopen door over twee pagina's. De tekstblokjes staan naast of op een rustige plek in de illustraties. Voor in het boekje worden Mus en Sam voorgesteld; achterin staan drie verdiepingsvragen. Een simpel en doeltreffend startersboekje uit de serie 'Ik lees!', waarin eerder 'Mus en de poes'* verscheen. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 9 juni 1966) is een Nederlands schrijver.

Levensloop

Kunst groeide op in Vlissingen. Hij studeerde van 1985 tot 1992,filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).

Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en Humanist).

Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur v…Lees verder op Wikipedia