Makkelijk lezen
Nederlands

Naar Afrika!

Marco Kunst (auteur), Mark Janssen (illustrator)
De drie vrienden Max, Milan en Makoto worden gevraagd om in de Verboden Zone van Namibie͏̈ een groepje Afrikaanse kinderen op te sporen. AVI-M7. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Verdwijningen
Leesniveau
AVI M7, AVI 9
Titel
Naar Afrika!
Auteur
Marco Kunst
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2013
107 p. : ill.
ISBN
9789048713561 (hardback)

Besprekingen

De drie vrienden Max, Milan en Makoto worden gevraagd om in de Verboden Zone van Namibië een groepje Afrikaanse kinderen te bevrijden. Daar gaan ze samen met een steeds in slaap vallende professor de strijd aan met de gevaarlijke Ben Bossa en zijn bewakers, die daar een fabriek laat bouwen. Dit deel in de serie 'B.O.J.'* (Boeken over jongens) is geschreven in een vlot en modern taalgebruik, waarbij de typografie opvallend is (kleine en grote van kleur wisselende letters). Het verhaal is een en al avontuur, waarbij de drie jongens de meest onmogelijke dingen verzinnen en uitvoeren. De karakters blijven onuitgewerkt, ze zijn gamer, worstelaar en skater en zetten deze kwaliteiten op hun eigen manier in. Het verhaal is gedrukt op glanzend wit papier en bevat veel gekleurde tekeningen. Eerder verscheen over de drie vrienden 'Op de Noordpool!'**. Een spannend avontuur met een weinig om het lijf hebbend verhaal dat door veel kinderen met veel plezier gelezen zal worden. AVI-M7. Vanaf ca. 9 j…Lees verder

Over Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 9 juni 1966) is een Nederlands schrijver.

Levensloop

Kunst groeide op in Vlissingen. Hij studeerde van 1985 tot 1992,filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).

Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en Humanist).

Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur v…Lees verder op Wikipedia