Boek
Nederlands

Ties en Veer en de dief

Marco Kunst (auteur), Jan De Kinder (illustrator)
Ties en Veer zijn op de camping. Ze spelen met Mees en Liesje. Pap zegt dat er een dief is. Ze gaan op zoek! AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Diefstal
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Ties en Veer en de dief
Auteur
Marco Kunst
Illustrator
Jan De Kinder
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
20 p. : ill.
Aantekening
Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048721245

Besprekingen

Ties en Veer zijn op de camping. Ze hebben nieuwe vriendjes waar ze leuk mee spelen. Maar dan komt pap naar het veld. Er is een dief op het veld! Leuk, eenvoudig verhaal uit de serie Sterretjes voor kinderen die iets meer tijd nodig hebben om te leren lezen. Sluit aan bij Kern Afsluiting van de vernieuwde serie Veilig Leren Lezen* en bedoeld is voor kinderen die leren lezen en zo’n 33 weken leesonderwijs achter de rug hebben, AVI-E3. De meeste woorden zijn eenlettergrepig, interpunctie is aanwezig, inclusief hoofdletters, de tekst is gedrukt in een grote letter en de zinnen beginnen allemaal op een nieuwe regel. Aardige illustraties in gemengde techniek beelden het verhaal uit. Door deze combinatie van tekst en beeld is het prima te volgen voor de jonge doelgroep. Elk van de hogere kernen bevat een boekje over Ties en Veer; dit is het zesde deel. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 9 juni 1966) is een Nederlands schrijver.

Levensloop

Kunst groeide op in Vlissingen. Hij studeerde van 1985 tot 1992,filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).

Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en Humanist).

Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur v…Lees verder op Wikipedia